"Ik ga langzaam want ik heb nog maar 9 punten op mijn rijbewijs, sorry": het hilarische bericht van een automobilist

Janine image
door Janine

24 Januari 2023

"Ik ga langzaam want ik heb nog maar 9 punten op mijn rijbewijs, sorry": het hilarische bericht van een automobilist
Advertisement

Iedereen die een rijbewijs heeft en regelmatig auto rijdt, weet hoe voorzichtig je op de weg moet zijn en alle regels moet respecteren om te voorkomen dat je - of anderen - in onaangename situaties terechtkomt. Hoe dan ook, er kunnen momenten zijn waarop je wat anders aan je hoofd hebt, misschien een werkverplichting, of iets anders dat ertoe kan leiden dat we wat meer afgeleid zijn dan normaal.

Wat houdt zo'n staat in? Misschien zouden we een kruispunt met geel licht passeren, compleet met een videocamera die ons filmt, of misschien zouden we een snelheidslimiet niet respecteren, waarvoor we enige tijd later een boete zouden krijgen. De omstandigheden waaronder dit gebeurt, kunnen veel en allemaal verschillend zijn. Het grootste probleem ontstaat wanneer niet alleen het geld dat moet worden uitgegeven om de boete te betalen in het geding komt, maar ook de punten op het rijbewijs die drastisch kunnen dalen. Een situatie waarin de automobilist van dit verhaal zich bevond.

via @yazclarke/Tik Tok

Advertisement
@yazclarke/Tik Tok

@yazclarke/Tik Tok

Het nieuws werd op internet geplaatst door gebruiker @yazclarke, die op een willekeurige dag geconfronteerd werd met een hilarische scène die hij niet anders kon dan vastleggen in een video. De zeer korte clip, die op zijn TikTok-profiel te zien is, toont de auto voor die van de persoon die filmt met een bord op de achterruit.

"Sorry!! Ik heb nog maar 9 punten op mijn rijbewijs" - een korte maar duidelijke boodschap die de auteur van de video zo vermaakte dat hij dat moment wilde delen. Dit heeft, zonder het te hoeven onderstrepen, tot extreme hilariteit op het web geleid en naast het feit dat gebruikers de inhoud meer dan 3 miljoen keer hebben bekeken, hebben ze ook een opmerking achtergelaten.

Advertisement
@yazclarke/Tik Tok

@yazclarke/Tik Tok

"Dat is een goede reden om niet boos te worden als mensen langzaam rijden"; "Als dit hem overkomt met een normale kleine auto, wat zou er dan kunnen gebeuren als hij de eigenaar van een Ferrari zou zijn?"; "En dan te bedenken dat hij punten zou kunnen verliezen vanwege dat bord dat een deel van het zicht vanuit de achterruit blokkeert". Dit zijn slechts enkele van de ironische berichten die de video en de nietsvermoedende bestuurder hebben verzameld.

Hoe kun je niet glimlachen tegenover zo'n openhartige "bekentenis". Nu maar hopen dat hij er vanaf nu in slaagt om zo getrouw mogelijk achter het stuur te zitten en dat hij geen punten meer verspeelt, maar ze alleen nog terugkrijgt.

Heb jij er ooit zoveel verloren?

Advertisement