Een vrouw zet haar 88-jarige moeder uit huis: aangeklaagd wegens mishandeling

Janine image
door Janine

12 September 2020

Een vrouw zet haar 88-jarige moeder uit huis: aangeklaagd wegens mishandeling
Advertisement

Op geen enkele wijze mag iemand zijn eigen welzijn en vrijheid worden ontnomen. Toch is de wereld vol onrecht. Ouderen zijn slechts enkele van de "favoriete" doelwitten van bepaalde harteloze personages, die er geen moeite mee hebben hun stem tegen hen te verheffen. In de stad Linares, in Chili, was een 88-jarige vrouw de hoofdrolspeelster van deze trieste realiteit: haar dochter gooide haar letterlijk het huis uit en liet haar alleen op straat achter met een kussen en een reistrolley. Gelukkig meldden de buren het incident meteen en kon de burgemeester snel ingrijpen om de oudere vrouw te helpen.

via Facebook / Mario Meza

Advertisement
Facebook / Mario Meza

Facebook / Mario Meza

Het vrouwelijke slachtoffer van dit geweld heet Adriana Lobos, ze is 88 jaar oud en begin september 2020 werd ze door haar dochter op straat uitgezet. Een ontoelaatbaar gebaar dat prompt werd aangegeven door de buren die getuige waren van de scène. Alsof dat nog niet genoeg was, werd mevrouw Adriana haar huis uitgezet aan het begin van een nieuwe lockdown vanwege de Covid-19-epidemie. Het verhaal werd door de burgemeester zelf op zijn Facebook-account gemeld, nadat de gemeente ingreep om iets aan de situatie van mevrouw Adriana te doen.

Advertisement
Facebook / Mario Meza

Facebook / Mario Meza

De dochter van Adriana en al degenen die geweld tegen haar hebben gebruikt, zijn aangeklaagd. Er is contact opgenomen met een andere dochter van Adriana, die in Santiago woont, zodat ze voor haar moeder kan zorgen.

Helaas is dit een verhaal dat de ongelukkige realiteit van veel oudere mensen over de hele wereld weerspiegelt.

Advertisement