Een man adopteert een meisje dat 6 jaar met haar moeder in een kamer heeft gezeten en geeft haar een nieuw leven

Janine image
door Janine

21 September 2020

Een man adopteert een meisje dat 6 jaar met haar moeder in een kamer heeft gezeten en geeft haar een nieuw leven
Advertisement

Er zijn verhalen die de kracht hebben om een diepe stempel te drukken, niet alleen bij degenen die het leven, maar ook bij degenen die erover horen. Dit zijn misschien "extreme" gevallen en ongelooflijke gebeurtenissen, die juist om deze reden bijzonder voorbeeldig zijn voor de belangrijke boodschappen die ze ons geven.

Wat we je gaan vertellen is het verhaal van een meisje dat de eerste 6 jaar van haar leven door haar moeder thuis opgesloten werd gehouden, weg van alles en iedereen, in een kleine kamer en in hygi├źnische omstandigheden die op zijn zachtst gezegd erbarmelijk waren. Het lezen van zoiets is op zichzelf al verontrustend en voorspelt niet veel goeds, maar gelukkig was het lot van dit ongelukkige wezen voorbestemd om ten goede te veranderen, in een wending die voor haar als een tweede geboorte was.

via Tampa Bay Times

Advertisement
Tampa Bay Times/Youtube

Tampa Bay Times/Youtube

Het was 2005 toen Danielle Lierow (ook wel Dani genoemd) werd gevonden door politieagenten die tussenbeide kwamen in het huis van haar moeder nadat een buurvrouw haar herhaaldelijk uit een raam had zien kijken en de situatie had gemeld. Haar toestand was erg slecht: in het kamertje waar haar moeder haar had opgesloten, ontbrak het totaal aan hygiëne en netheid, ze had alleen een oud matras om op te slapen en verder niets.

Dani kon niet lezen of schrijven en weigerde te eten. Haar gewicht was iets meer dan 20 kg en ze kon nauwelijks lopen. De rechercheurs die haar hebben vrijgelaten, hebben dit "het ergste geval in zijn soort ooit gezien" genoemd, en het is niet moeilijk te geloven. Het meest verontrustende was dat haar moeder, Michelle Crockett, weduwe en uiteraard gearresteerd en veroordeeld, niet eens leek te beseffen wat ze haar kleine meisje aandeed, als gevolg van duidelijke psychische problemen.

Advertisement
Tampa Bay Times/Youtube

Tampa Bay Times/Youtube

Het leven leert ons echter vaak dat zelfs in de ergste en donkerste situaties het lot altijd iets positiefs voor ons in petto kan hebben. In feite had Dani's lot veel erger kunnen zijn, zelfs na haar vrijlating, maar gelukkig ontmoette ze een stel met een enorm groot hart, die wisten hoe ze haar alle liefde moesten geven die ze nodig had en die ze nooit had ontvangen.

Na een lange ziekenhuisopname en therapie zodat de kleine Dani weer op krachten zou komen, ontdekten de artsen en psychiaters dat het haar aan elke vorm van stimulans ontbrak, maar ze had geen enkel mentaal probleem. Ze was opgegroeid als een “wilde” en maar weinig mensen zouden ermee hebben ingestemd om zo'n grensgeval in hun familie op te nemen.

Tampa Bay Times/Youtube

Tampa Bay Times/Youtube

Maar Bernie en Diane Lierow namen haar zaak zo ter harte dat ze meteen vonden dat Dani bij hen moest wonen. "Ze had ons gewoon nodig" om op te groeien en eindelijk een tweede kans in het leven te krijgen. Ondanks de tegengestelde opvattingen van medewerkers van de kinderopvang over adoptie, was het paar vastbeslotener dan ooit om het kind mee te nemen.

Het opvoeden van Dani was niet gemakkelijk voor de Lierows: ze hebben alles in het werk gesteld om haar te laten “herboren" als een normaal persoon. Het duurde jaren voordat de arme Dani leerde te doen wat normaal is voor een meisje van haar leeftijd, maar uiteindelijk leken de inspanningen hun vruchten af te werpen, ook al was het praten voor het kind nog steeds een ver doel.

Tampa Bay Times/Youtube

Tampa Bay Times/Youtube

Ondanks enkele verbeteringen ontbraken de spanningen tussen het echtpaar niet, zo erg zelfs dat de Lierows uiteindelijk uit elkaar gingen. Bernie, de vader, heeft Dani bij zich gehouden, vastbesloten haar niet in de steek te laten. De verantwoordelijkheden kwamen dus allemaal op zijn schouders terecht, en de moeilijkheden ontbraken niet. Uiteindelijk besloot de man hulp te zoeken bij een pleeggezin, waar Dani elke dag wordt gevolgd, zonder echter de aanwezigheid van haar vader te missen.

Tampa Bay Times/Youtube

Tampa Bay Times/Youtube

"Het was een moeilijke beslissing, maar het was noodzakelijk”, zei Bernie. Tegenwoordig gaat het met Dani een stuk beter. Ook al kan ze nog steeds niet praten, ze is rustiger en kan beter omgaan met de mensen om haar heen. "Ik weet zeker dat het het waard was", zei de adoptievader, er zeker van dat hij erin is geslaagd zijn dochter alle liefde te geven die hij had, precies wat ze in haar jeugd miste.

Wat Bernie voor zijn dochter voelt is iets dat verder gaat dan eenvoudige vaderlijke liefde - dankzij deze man, en zijn vrouw eerder, is ze herboren,  heeft een betere toekomst, een leven dat voor geen enkel kind mag worden uitgesloten.

Advertisement
Tampa Bay Times/Youtube

Tampa Bay Times/Youtube

Advertisement