Zijn lichaam is helemaal getatoeëerd en hij is een leraar op de kleuterschool: om deze reden zouden velen hem graag van school willen zien

Janine image
door Janine

27 September 2020

Zijn lichaam is helemaal getatoeëerd en hij is een leraar op de kleuterschool: om deze reden zouden velen hem graag van school willen zien
Advertisement

Wat zou je denken als een van de leraren van je kind een zeer getalenteerde, jonge man was die graag elke centimeter van zijn lichaam tatoeëert? Zou je denken dat je kinderen voor het leven getraumatiseerd zouden zijn? We zouden het je zeker niet kwalijk nemen, maar blijkbaar duurde het niet lang voordat Sylvain Helaine, de meest getatoeëerde man in Frankrijk en tevens leraar op de kleuterschool, het vertrouwen van zijn kleine studenten won, misschien niet onmiddellijk na de eerste impact.

via The Sun

Advertisement

Sylvain Helaine is een 35-jarige man en sinds zijn 27e jaagt hij twee dromen na: de eerste is om zijn hele lichaam te tatoeëren, de andere is verbonden met de passie voor lesgeven, die hij in enkele jaren heeft uitgevoerd op Franse kleuterscholen. Op zijn 35e wordt Sylvain beschouwd als de meest getatoeëerde man in de Franse natie, zelfs zijn ogen en tong werden niet gespaard.

Helaas zijn veel ouders het er niet mee eens om hem de leraar van hun kinderen te laten zijn, iemand die er op deze manier uit ziet, en daarom werd hem officieel gevraagd om niet meer les te geven op de kleuterschool maar op de middelbare school, om te vermijden dat jongere leerlingen "getraumatiseerd" worden.

Advertisement

Sylvain was het echter niet eens met deze beslissing, ervan overtuigd dat zijn uiterlijk, na de eerste indruk, geen probleem meer wordt voor jonge studenten, aldus zijn eerdere ervaring als leraar: "In het begin, toen ik getatoeëerd werd, deed ik het egoïstisch, ik dacht aan mezelf en niet aan anderen. Toen besefte ik dat kinderen die me zien veel leren over tolerantie en respect voor anderen. Het kan zijn dat ze als ze opgroeien niet racistisch of homofoob worden, dat ze niet naar gehandicapten kijken als freaks. Ik denk dat dat positief is."

Hij voegde eraan toe: "In de klas zei ik tegen mezelf: als ik een tatoeage laat zetten, zou ik zeker niet slecht worden. Een tatoeage verandert niets aan karakter en gedrag." Wijze woorden die echter tot veel discussie hebben geleid in de Franse publieke opinie, die verdeeld is tussen degenen die hem graag buiten het onderwijzend personeel zouden willen hebben, en degenen die hem in plaats daarvan een kans zouden willen geven die verder gaat dan alleen het uiterlijk.

En jij, welke kant zou jij kiezen?

Advertisement