Steeds meer mensen weigeren automatische kassa’s te gebruiken om te betalen: "ze nemen banen weg"

Janine image
door Janine

29 September 2020

Steeds meer mensen weigeren automatische kassa’s te gebruiken om te betalen: "ze nemen banen weg"
Advertisement

In de afgelopen decennia heeft de technologie werkelijk veel aspecten van onze samenleving veranderd. Als je om je heenkijkt, besef je dat elektronische middelen veel gemakkelijker zijn geworden voor iedereen en voor veel operaties die voorheen op een heel andere manier werden uitgevoerd.

Onder deze is er ook de manier om onze aankopen te betalen als we naar een winkel gaan. Automatische en doe-het-zelf-kassa's zijn in veel verkooppunten al lang een realiteit: ze versnellen ongetwijfeld de betalingen, maar zijn we er echt zeker van dat ze alleen maar voordelen opleveren? Veel mensen over de hele wereld hebben zich dit afgevraagd, in Canada is zelfs een echt “fenomeen” ontstaan ​​waarbij klanten weigeren ze te gebruiken en beweren dat ze banen wegnemen en bijdragen aan de economische crisis.

via CBC

Advertisement
pin add/Wikimedia - foto di archivio

pin add/Wikimedia - foto di archivio

Uit een onderzoek van de CBC (Canadian Broadcasting Corporation) bleek dat er een groeiend aantal klanten in Canada is dat weigert gebruik te maken van geautomatiseerde kassa's. De reden? Ze zouden de werkloosheid bevorderen door banen te schrappen bij caissières van vlees en bloed, waardoor de economische situatie van het land zou verslechteren.

Dit zijn in feite redenen die niet geheel ongegrond zijn, als we bedenken dat het beheren van een automatische betaalautomaat zeker niet hetzelfde is als het aannemen van een werknemer, met alles wat dat met zich meebrengt in termen van kosten, belastingen en pensioenen. Juist in deze richting gaan de protesten van degenen die tegen automatische kassa's zijn, ondanks het feit dat er veel andere mensen zijn die voorstander zijn van automatische kassa's.

Advertisement
Wolfmann/Wikimedia - foto di archivio

Wolfmann/Wikimedia - foto di archivio

Degenen die een breed en wijdverbreid gebruik van zelfbedieningsbetalingen ondersteunen, zijn van mening dat de "oude" kassa's met echt personeel onderhand een verouderd model zijn, dat bedrijven moeten verlaten ten gunste van technologische ontwikkeling en kostenreductie. Waarschijnlijk, zoals vaak gebeurt, ligt de waarheid ergens in het midden, en het is zeker niet juist om elke taak die een mens kan doen massaal te automatiseren. Technologie is nuttig en kan veel dingen vereenvoudigen, dat is waar, maar mensen hebben nog steeds het recht om te werken, verdienen en vreedzaam te leven.

Menselijk contact en directe uitwisseling zijn tenslotte zaken die we nooit opzij mogen zetten. Wat vind jij? Hebben deze mensen in Canada gelijk als ze weigeren de doe-het-zelf-kassa’s te gebruiken?

Advertisement