Ze adopteren een Afrikaans meisje in de overtuiging dat ze wees was en verwaarloosd, waarna ze ontdekken dat ze een familie had

Janine image
door Janine

04 Oktober 2020

Ze adopteren een Afrikaans meisje in de overtuiging dat ze wees was en verwaarloosd, waarna ze ontdekken dat ze een familie had
Advertisement

Het adopteren van een kind met een moeilijke achtergrond in de wereld is zeker een van de beste en meest onbaatzuchtige acties die kunnen worden ondernomen. We weten heel goed dat er veel wezens zijn naar wie het lot niet lacht, en die, aangezien ze nog heel jong zijn, in omstandigheden van absolute armoede en constante ontberingen hebben geleefd.

Toen Jessica en Adam Davis, een Amerikaans echtpaar uit Ohio met 4 kinderen, besloten dat ze een vijfde kind wilden, dachten ze erover om een ​​6-jarig meisje uit Oeganda in het gezin op te nemen, in de overtuiging dat ze wees was. Het verhaal van dit kleine meisje onthulde echter iets anders: man en vrouw bevonden zich in een situatie van uitbuiting van adoptie voor de duistere verdiensten van een aantal criminelen.

via CNN

Advertisement
CNN/Youtube

CNN/Youtube

Helaas leren we in het leven vaak dat er mensen zijn die besluiten om te profiteren van lovenswaardige initiatieven met negatieve bedoelingen en echte oplichting. "Ons werd verteld dat haar vader dood was, dat ze was verwaarloosd en dat haar moeder haar blootstelde aan misbruik. Ze was nooit naar school geweest", vertelde Jessica Davis over wat er was gebeurd. Een situatie die zeker niet gemakkelijk is voor dit kind, dat de twee ertoe bracht haar te adopteren.

Namata - zo heet het meisje - ontmoette hen in Oeganda en vloog met haar nieuwe familie naar de Verenigde Staten. Het kind kon gemakkelijk wennen en alles leek goed te gaan. Totdat, toen de geadopteerde dochter van Jessica en Adam Engels had geleerd, ze zelf een op zijn zachtst gezegd onverwachte waarheid bekende aan de twee.

Advertisement
CNN/Youtube

CNN/Youtube

Het meisje had heimwee, ze was nooit mishandeld door haar moeder maar bovenal ging ze, in Oeganda, elke dag naar school. Een heel andere situatie dan beschreven aan het paar vóór de adoptie, en heel anders dan wat de twee hadden gezien tijdens hun reis naar Oeganda. Blijkbaar was het een slimme enscenering geweest. Na het nodige onderzoek en na contact met Namata's biologische moeder, werd duidelijk dat de mensen die zich met de adoptie van het kind hadden beziggehouden, tegen de twee hadden gelogen over haar werkelijke omstandigheden, en ook tegen de moeder.

CNN/Youtube

CNN/Youtube

In feite geloofde de vrouw dat haar dochter naar de VS zou gaan om adequaat onderwijs te krijgen en dat ze na school naar huis zou terugkeren en ze voor niets ter wereld de mogelijkheid om haar weer te zien zou opgeven. Helaas zijn zowel zij als haar adoptieouders het slachtoffer geworden van een schandalige zwendel, systematisch geïmplementeerd om geld te verdienen met de adoptie van kinderen, gestolen uit hun families met de misleiding van een betere toekomst.

CNN/Youtube

CNN/Youtube

Nep-slachtoffers van mishandeling dus, voor een zwendel die helaas vaker voorkomt dan je denkt. Toen ze de waarheid hoorden, liet de familie Davis Namata terugkeren naar haar moeder, terug naar het gezin van wie ze was gestolen door gewetenloze mensen.

Advertisement