Drie redenen om de meest oprechte en eerlijke vrienden te waarderen: zij zijn vaak degenen die het meest van ons houden

Janine image
door Janine

25 Oktober 2020

Drie redenen om de meest oprechte en eerlijke vrienden te waarderen: zij zijn vaak degenen die het meest van ons houden
Advertisement

Een van de belangrijkste dingen die noodzakelijkerwijs in het leven moeten worden gecultiveerd, is het hebben van een familie; maar let wel, we verwijzen niet noodzakelijkerwijs naar een bloedband, maar in plaats daarvan naar de “tweede” familie die we in het leven creëren: die gevormd door onze vrienden. En deze vrienden, hoe meer ze oprecht en eerlijk tegen ons zijn, hoe vaker zij degenen zijn die het meest van ons houden. Hier zijn drie redenen om te leren ze meer te waarderen.

via Psychology Today

Advertisement
Pixy

Pixy

Ze weten altijd hoe ze je kunnen aanmoedigen om jezelf te verbeteren: deze mensen die zo oprecht en eerlijk zijn, kennen perfect hun grenzen en de doelen die ze willen bereiken en realiseren; daarom hebben ze niet al te veel moeite om je te adviseren en aan te moedigen als het niet goed met je gaat; ze weten hoe je bent, en om deze reden weten ze ook dat door je aan te moedigen, ze je letterlijk op het podium van je leven laten schitteren!

Ze zeggen je altijd de waarheid, zonder je leugens te vertellen: ze houden er niet van om het mooier te maken dan het is, ze hoeven je niet per se een goed gevoel en vrede met jezelf te geven; als je iets verkeerds hebt gedaan, zullen deze oprechte vrienden de eersten zijn die erop wijzen dat je een fout hebt gemaakt, zonder er al te veel woorden aan vuil te maken.

Advertisement
Marc Kjerland/Flickr

Marc Kjerland/Flickr

Ze geven hun fouten toe: het feit dat ze niet tegen je kunnen liegen, betekent dat ze je ook geen leugens over henzelf hoeven te vertellen; voor hen is trouw een absolute waarde binnen een vriendschappelijke relatie. Om deze en andere redenen zullen zij altijd de eersten zijn die hun fouten toegeven, want alleen door dit te doen, kunnen ze eerlijkheid en volledig vertrouwen met jou opbouwen.

Het vinden van een vriend die recht door zee en eerlijk is, is niet bepaald gemakkelijk in het leven, maar als je iemand hebt die het grootste vertrouwen en respect in je heeft, laat hem dan niet meer gaan: hij is een unieke schat om te koesteren, de enige die misschien van je houdt om hoe je bent!

Advertisement