Een hond die midden op straat achtergelaten is, wil zijn favoriete dekentje niet achterlaten

Janine image
door Janine

09 Oktober 2020

Een hond die midden op straat achtergelaten is, wil zijn favoriete dekentje niet achterlaten
Advertisement

Een nieuw jaar, een nieuw leven. Heel vaak gebruiken we deze manier van zeggen wanneer we aan het einde van het jaar iets nieuws willen, dat zowel van binnen als van buiten verandert. Dit betekent ook dat je eindelijk oude dingen wegdoet: kleding, voorwerpen, meubels, decoraties, enzovoort, enzovoort. Het is echter jammer dat veel families honden nog steeds beschouwen als voorwerpen die te gemakkelijk kunnen worden weggegooid.

via The Dodo

Advertisement

Op nieuwjaarsochtend van 2019, in de stad Dallas, liep Maria Tarashevka door haar buurt, toen ze een hond tegenkwam die helemaal alleen was en beefde, doorweekt en erg bang; de vrouw probeerde haar te benaderen, maar de hond trok zich angstig terug, en had een vuile deken tussen haar poten. Haar menselijke familie had haar daar zomaar achtergelaten, met alleen haar geliefde deken om zich heen.

Maria moest de Dallas Dog Association wel inschakelen, die voor zwerfhonden of achtergelaten honden zorgt. Patti Dawson, een vrijwilligster van de vereniging, beschreef de toestand van het dier: "Het was erg koud en regenachtig en de hond lag op deze natte deken en wilde er niet meer weg. Ik denk dat ze nog steeds geloofde dat haar familie terug zou komen. Ze zat in deze fase: "Ik wacht hier nog even."

Advertisement

De arme pitbull werd vervolgens naar de opvang Dallas Dog gebracht, waar ze werd omgedoopt tot Camilla; de eerste dagen waren echter niet gemakkelijk, noch voor de vrijwilligers, noch voor de verlaten hond die niemand wilde vertrouwen: "Ze rolde zich op in een hoek van het asiel. We konden haar aanraken, maar ze verstijfde onmiddellijk en wilde geen oogcontact, terwijl ze haar kop omlaag deed. Als je te dicht bij haar kwam, rende ze meteen naar de andere kant van het asiel.”

Niet alleen was ze in de steek gelaten, maar Camilla had ook een diepe wond in haar nek, ter hoogte van de halsband: "De dierenarts zei dat haar wond mogelijk is veroorzaakt door een ingegroeide halsband, wat zou betekenen dat ze buiten was vastgeketend. Maar het kan ook zijn veroorzaakt door het vechten met een andere hond."

In de tussentijd heeft Camilla echter een gezin gevonden dat haar heeft geadopteerd en haar vreugde en liefde geeft, ook al zal het enige tijd duren voordat de hond het vertrouwen in de mens terug heeft en geneest van de diepe emotionele wond van verlatenheid. Maar we zijn er zeker van dat de tijd dit trauma ook zal genezen en dat Camilla zal genieten van een familie vol genegenheid, een gezin waar ze al zo lang op heeft gewacht!

Advertisement