Een hond die midden op straat achtergelaten is, wil zijn favoriete dekentje niet achterlaten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een hond die midden op straat achtergelaten…
Een 67-jarige vrouw van 1,5 m slaat thuis een dief knock out: ze heeft de zwarte band in vechtsporten Een dakloos meisje wordt aangenomen in een restaurant: de video laat zien hoe ze uitzinnig is van vreugde

Een hond die midden op straat achtergelaten is, wil zijn favoriete dekentje niet achterlaten

Door Janine
10.420
Advertisement

Een nieuw jaar, een nieuw leven. Heel vaak gebruiken we deze manier van zeggen wanneer we aan het einde van het jaar iets nieuws willen, dat zowel van binnen als van buiten verandert. Dit betekent ook dat je eindelijk oude dingen wegdoet: kleding, voorwerpen, meubels, decoraties, enzovoort, enzovoort. Het is echter jammer dat veel families honden nog steeds beschouwen als voorwerpen die te gemakkelijk kunnen worden weggegooid.

via: The Dodo

Op nieuwjaarsochtend van 2019, in de stad Dallas, liep Maria Tarashevka door haar buurt, toen ze een hond tegenkwam die helemaal alleen was en beefde, doorweekt en erg bang; de vrouw probeerde haar te benaderen, maar de hond trok zich angstig terug, en had een vuile deken tussen haar poten. Haar menselijke familie had haar daar zomaar achtergelaten, met alleen haar geliefde deken om zich heen.

Maria moest de Dallas Dog Association wel inschakelen, die voor zwerfhonden of achtergelaten honden zorgt. Patti Dawson, een vrijwilligster van de vereniging, beschreef de toestand van het dier: "Het was erg koud en regenachtig en de hond lag op deze natte deken en wilde er niet meer weg. Ik denk dat ze nog steeds geloofde dat haar familie terug zou komen. Ze zat in deze fase: "Ik wacht hier nog even."

De arme pitbull werd vervolgens naar de opvang Dallas Dog gebracht, waar ze werd omgedoopt tot Camilla; de eerste dagen waren echter niet gemakkelijk, noch voor de vrijwilligers, noch voor de verlaten hond die niemand wilde vertrouwen: "Ze rolde zich op in een hoek van het asiel. We konden haar aanraken, maar ze verstijfde onmiddellijk en wilde geen oogcontact, terwijl ze haar kop omlaag deed. Als je te dicht bij haar kwam, rende ze meteen naar de andere kant van het asiel.”

Niet alleen was ze in de steek gelaten, maar Camilla had ook een diepe wond in haar nek, ter hoogte van de halsband: "De dierenarts zei dat haar wond mogelijk is veroorzaakt door een ingegroeide halsband, wat zou betekenen dat ze buiten was vastgeketend. Maar het kan ook zijn veroorzaakt door het vechten met een andere hond."

Advertisement

In de tussentijd heeft Camilla echter een gezin gevonden dat haar heeft geadopteerd en haar vreugde en liefde geeft, ook al zal het enige tijd duren voordat de hond het vertrouwen in de mens terug heeft en geneest van de diepe emotionele wond van verlatenheid. Maar we zijn er zeker van dat de tijd dit trauma ook zal genezen en dat Camilla zal genieten van een familie vol genegenheid, een gezin waar ze al zo lang op heeft gewacht!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt