Een kat verwelkomt in haar nest ook 3 eendjes die geen moeder meer hebben

Janine image
door Janine

31 Oktober 2020

Een kat verwelkomt in haar nest ook 3 eendjes die geen moeder meer hebben
Advertisement

Gelukkig zijn de natuur en het dierenrijk altijd een ongeëvenaarde bron van vreugde en geluk: in Ierland, net buiten de stad Clara, runt een jong stel een kleine boerderij met meerdere dieren en hebben ze daarnaast een vaste baan. Ronan en Emma Lally zijn enthousiast over hun dieren, maar bovenal werden ze verrast door een nogal unieke en onwaarschijnlijke gebeurtenis. De twee wilden ganzen aan hun lijst met dieren toevoegen, dus adopteerden ze drie pasgeboren eendjes. Toen de eendjes plotseling in het niets verdwenen, dachten Ronan en Emma onmiddellijk het ergste, gezien de aanwezigheid van hun kat, Della. Maar niets was minder waar: de kat had de 3 kleine eendjes niet opgegeten, maar voerde ze net alsof ze hun moeder was!

via Youtube / Real Wild

Advertisement
Youtube / Real Wild

Youtube / Real Wild

Della, de kat van Ronan en Emma, ​​was net bevallen van haar kittens toen de drie eendjes zich bij haar familie voegden. Een vrij unieke gebeurtenis als we bedenken dat eendjes in de natuur worden geboren, klaar om zelfstandig hun voedsel te vinden, of in ieder geval met de hulp van hun moeder, in het water of in de omgeving. Kortom, eendjes worden niet zoals katten gezoogd. En toch lijkt er iets wonderbaarlijks te zijn gebeurd: de drie kleine eenden nestelden zich tegen Della en begonnen samen met de andere kittens haar melk te drinken! Vogels voelen genegenheid voor de eerste figuur die ze zien zodra ze ter wereld komen en in dit geval lijkt het erop dat Della de surrogaatmoeder was die ze nodig hadden.

Advertisement
The Kid Should See This

The Kid Should See This

Ook de kat, die meestal op kleine vogels jaagt, had geen enkele agressieve houding tegenover de drie eendjes. Het is bovendien bekend dat wanneer een dier van een andere soort wordt grootgebracht in dezelfde context als zijn roofdier, deze niet op hem zal jagen zoals elke andere prooi. Dit is de reden waarom katten nooit een muis zullen eten die samen met hen is grootgebracht; Della zal om deze reden de 3 eendjes niet opeten.

Youtube / Real Wild

Youtube / Real Wild

Na 3 weken zijn de kittens nog erg klein, terwijl de eenden behoorlijk gegroeid zijn. Desalniettemin blijven ze alle drie nog steeds erg gehecht aan hun surrogaatmoeder, Della!

Advertisement