Moeder ezel huilt wanhopig nadat haar kleintje bij haar werd weggehaald (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

28 Mei 2023

Moeder ezel huilt wanhopig nadat haar kleintje bij haar werd weggehaald (+ VIDEO)
Advertisement

We zijn gewend om dieren te zien als waardevolle metgezellen, prachtige wezens die ons gezelschap kunnen houden en ons veel vreugde en tederheid kunnen geven. Natuurlijk willen ze daar zorg en respect voor terug, maar het zijn kleine “offers” die steeds meer mensen bereid zijn te maken om hen aan hun zijde te hebben. Maar niet alle dieren worden als “gezelschapsdieren" beschouwd en worden daarom gewoonlijk "huisdieren" genoemd. Misschien verdienen ze daarom onze aandacht minder? Natuurlijk niet!

De hoofdpersoon van dit verhaal is een zeer tedere ezelin, wier unieke verhaal duizenden mensen heeft geraakt.

via Express.co.uk

Advertisement

Haar naam is Astra en ze woont op de boerderij van Miller's Ark in Hook, in Hampshire. Hier heeft ze altijd een sereen en vredig leven geleid, in ieder geval tot die noodlottige nacht.

De feiten zijn nog steeds niet helemaal duidelijk, zelfs voor de eigenaren van de boerderij, die alleen maar kunnen raden wat er op die tragische dag is gebeurd: het ezelveulen, Moon, slechts 2 maanden oud, werd gestolen en weggehaald van Astra's moederlijke zorg. "We denken dat het waarschijnlijk is dat ze over het hek is getild en is meegenomen, iemand heeft haar gepakt.”

Maar de boerderij liet zich niet ontmoedigen en naast het onmiddellijk contact opnemen met de lokale politie, heeft het in het hele land aankondigingen gedaan van hulp om de kleine viervoeter op internet te vinden. Maar dat is nog niet alles.

Advertisement

Ze bieden namelijk 10.000 pond aan iedereen die hen nuttige informatie kan geven om het verdwenen dier op te sporen!

Boer Miller drong er ook bij alle buurtbewoners op aan goed op te letten: "het veulen zal zeker balken: als iemand een ezel hoort balken waar het normaal niet gebruikelijk is om dergelijke geluiden te horen, meld dit dan onmiddellijk aan de politie".

De ezel is er kapot van en eet nauwelijks: ze kreunt alleen maar en kijkt wanhopig om zich heen naar haar kleintje. Bovendien maken de eigenaren en vrijwilligers zich allemaal zorgen over de gezondheid van het veulen: zonder de zorg van de moeder loopt hij het risico het niet te redden.

Iedereen die iets weet wordt verzocht contact op te nemen met Miller's Ark Animal Farm, we hopen dat hij zo snel mogelijk weer bij zijn moeder terug zal komen.

Advertisement