Bezoek van familieleden en vrienden aan pasgeborenen: wat je wel en wat je absoluut niet moet doen

Janine image
door Janine

25 Oktober 2020

Bezoek van familieleden en vrienden aan pasgeborenen: wat je wel en wat je absoluut niet moet doen
Advertisement

Elke nieuwe geboorte brengt vreugde en het verlangen om iets te vieren met zich mee. Bij deze gevoelens zijn niet alleen de ouders van het ongeboren kind betrokken, maar ook familieleden en vrienden. Het is in feite algemeen bekend dat als je thuiskomt met je baby, je overweldigd zult worden door bezoeken van mensen die het willen leren kennen en in de watten willen leggen; ondanks de goede bedoelingen achter deze gebaren, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

via motherly.ly

Advertisement

Vermoeidheid, borstvoeding en het creëren van nieuwe banden

Vermoeidheid, borstvoeding en het creëren van nieuwe banden

pixabay

Het is bekend dat elk kind het meest bijzondere wezen in het universum is voor zijn ouders, maar er moet rekening mee worden gehouden dat de magie van de eerste momenten moet worden gedeeld met de vermoeidheid die wordt veroorzaakt door de geringe hoeveelheid en de slechte kwaliteit van slaap. In feite weet iedereen die een kind heeft dat de nacht vaak wakker wordt doorgebracht en dat als de baby overdag slaapt, er duizenden andere dingen te doen zijn, en je dus niet aan ontspanning toekomt. De moeder heeft bovendien te maken met de moeilijkheid van borstvoeding; ook al is het iets heel natuurlijks, het kost de baby in feite tijd om op de juiste manier te leren drinken en vooral om voldoende te drinken en zich tevreden te voelen. Zonder te vergeten dat elk gezin rust en concentratie nodig heeft om een ​​band met de baby te krijgen en uit elk klein gebaar te begrijpen of hij ergens last van heeft of dat hij op dat moment iets speciaals nodig heeft.

Advertisement

Ruimtes om te reorganiseren en besmettingen om te voorkomen

Ruimtes om te reorganiseren en besmettingen om te voorkomen

pixabay

Borden in de gootsteen, slonzige kleding, speelgoed verspreid in elke kamer... het kan erg vermoeiend zijn om bezoekers te ontvangen net als je huis lijkt te zijn ontploft, naast het feit dat elke volwassene leeft met duizenden bacteriën die niet schadelijk voor hem zijn maar dat wel zouden kunnen zijn voor een pasgeborene die nog geen eigen antilichaampjes heeft ontwikkeld. Een praktisch voorbeeld: een verkoudheid kan voor hem een bronchitis betekenen. Als je de binnenkomst van vrienden en familie in de huizen van nieuwe ouders niet kunt vermijden, kunnen we je in ieder geval adviseren om het kind niet aan te raken als je niet eerst je handen hebt gewassen, maar vooral om de last van de ouders te verlichten door iets nuttigs mee te brengen als boodschappen of een maaltijd!

Advertisement