Zijn vrouw krijgt kanker, hij bedriegt haar en weigert haar te helpen: "Ik heb ook mijn behoeften"

Janine image
door Janine

17 Oktober 2020

Zijn vrouw krijgt kanker, hij bedriegt haar en weigert haar te helpen: "Ik heb ook mijn behoeften"
Advertisement

Als je een relatie hebt die lang duurt, is het niet ongebruikelijk om je partner te zien als een reddingsboei, een persoon om op te vertrouwen in goede tijden maar ook - en vooral - in slechte tijden. Als we echter denken dat dit altijd als vanzelfsprekend wordt beschouwd, hebben we het helaas mis.

Er zijn veel verhalen over egoïstisch gedrag en de grenzen van het absurde in relaties, en degene die we je gaan vertellen is echt ongelooflijk. De hoofdrolspelers zijn een getrouwde man en vrouw, getroffen door een pijnlijke ervaring, waarbij de man zijn behoeften boven de behoeften van zijn vrouw stelde.

via Reddit

Advertisement
PickPik - foto d'archivio

PickPik - foto d'archivio

De vrouw in kwestie - 32 jaar oud - bleef anoniem en vertelde haar verhaal op Reddit. Toen ze werd gediagnosticeerd met borstkanker in stadium 2, verwachtte ze troost, aandacht en steun te krijgen van haar man John, met wie ze meer dan 12 jaar van haar leven heeft gedeeld. Maar dit was niet het geval, en precies daarom wilde ze publiekelijk haar verhaal doen. De schandalige acties van haar man hebben veel mensen sprakeloos gemaakt.

Omgaan met kanker is voor niemand een gemakkelijke uitdaging. In deze gevallen is het belangrijk te kunnen rekenen op de genegenheid van onze dierbaren. Stel je de pijn van deze vrouw voor, toen ze ontdekte dat haar man, in de meest pijnlijke dagen die ze door kanker beleefde, haar bedroog met een ander, zonder in het minst de moeite te nemen haar te verzorgen en te helpen.

Advertisement
Piqsels

Piqsels

Een ingreep en verschillende chemokuren hebben de vrouw duidelijk verzwakt. Bij dit alles stak haar man geen vinger uit om haar te helpen. De empathie werd tot een minimum beperkt, evenals praktische hulp. Dus besloot de vrouw bij haar zus in te trekken. Maar het ergste moest nog komen.

Toen ze op een dag naar huis terugkeerde om haar man te ontmoeten, was ze op zijn zachtst gezegd geschokt toen ze via enkele berichten op de telefoon ontdekte dat haar man al ongeveer 4 maanden een relatie had met een vrouw, net rond de tijd dat ze tegen kanker vocht. Op dat moment besloot ze de confrontatie met haar echtgenoot aan te gaan en hem voor zijn verantwoordelijkheden te plaatsen. Het antwoord van de man zou iedereen met de mond vol tanden laten staan.

Pixabay - foto di archivio

Pixabay - foto di archivio

“Ik heb mijn behoeften”, zei hij tegen zijn vrouw. “Je had niet mogen verwachten dat ik voor je zou zorgen”. Het is moeilijk om zo’n dergelijke reactie te geloven. Deze zogenaamde "echtgenoot" liet niet alleen zijn partner alleen in een moment van extreme moeilijkheid, maar hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om haar te bedriegen en te doen wat hij wilde.

De reacties van gebruikers op het verhaal van de vrouw lieten niet lang op zich wachten. Vrijwel iedereen is het erover eens dat de houding van de man laf en ontoelaatbaar was, en ze nodigden zijn vrouw uit om door te gaan met haar leven, in de zekerheid dat ze nu de dingen en mensen zal kunnen zien zoals ze werkelijk zijn. "Ik heb 12 jaar van mijn leven verspild", zei de bedrogen vrouw; we wensen haar dat ze iemand vindt die haar alle steun en oprechtheid kan geven die ze verdient.

Advertisement