Deze verpleegsters maken schattige gehaakte octopussen om premature en ernstig zieke baby's te helpen - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze verpleegsters maken schattige gehaakte…
Ze wordt door haar man in de achtste maand van de zwangerschap verlaten, maar een vriendin verstopt $10.000 voor haar in de oven

Deze verpleegsters maken schattige gehaakte octopussen om premature en ernstig zieke baby's te helpen

24 Oktober 2021 • Door Janine
2.858
Advertisement

Een groep vrouwen uit Arapiraca, in Brazilië, heeft de krachten gebundeld om concrete steun te bieden aan al die te vroeg geboren baby's of met ernstige pathologieën die, niet zelden, worden geboren op de neonatale afdeling van het ziekenhuis waar ze werken, "Nossa Senhora de Bom Conselho". Deze verpleegsters hebben besloten om kleine kleurrijke poppen in de vorm van een octopus te maken, door handgemaakt haakwerk. Het resultaat is verrassend: kinderen omarmen deze kleine, zachte en kleurrijke creaties, "de octopussen van de liefde", die therapeutische voordelen lijken te bieden als ze zo worden gebruikt, op de neonatale intensive care. Een project ontstaan uit de wens om de kleintjes en de zwaksten te helpen, in de hoop hun leven te redden en te versterken!


Achter het project "octopussen van de liefde” staat de creatieve geest van verpleegster en verloskundige Lusandra Maria Gomes Almeida. De vrouw had in 2013 al een vergelijkbaar project gezien in Denemarken, toen ze vrijwilligster en borstvoedingsconsulent was: "Toen ik naar de internetpagina's keek, zag ik deze octopussen, een stuk speelgoed waar het kind dol op wordt van kleins af aan en dat therapeutische voordelen heeft als het wordt gebruikt op de neonatale intensive care. Er is geen wetenschappelijke basis voor dit experiment, maar 17 landen hebben baat gehad bij deze methode. Ik was erin geïnteresseerd”, zei Lusandra. In 2017 kwam het project tot leven en werd het realiteit.

De fysiotherapeut die verantwoordelijk is voor het project, Natascha Cibele Barbosa, bevestigde dat "octopussen" een grote hulp zijn bij de ontwikkeling van premature baby's, oftewel kindere die vóór de 37 weken zwangerschap geboren worden, omdat de schattige kleine dieren met hun tentakels de navelstreng van de baby simuleren en de gehaakte textuur op dat van de baarmoederwand lijkt. Daarom voelen de kleintjes zich beschermd en gerustgesteld door de aanwezigheid van de zachte poppen. Dankzij deze methode normaliseren hun hart- en ademhalingsfrequentie in feite, waardoor ze zo snel mogelijk van de zuurstofondersteuning af kunnen komen.

Advertisement

Tegenwoordig zijn er verschillende vrijwilligers die de verpleegsters helpen om de "octopussen van de liefde” te maken en het aantal poppen neemt enorm toe. Een lovenswaardig project, dat veel kleintjes helpt om een ​​moeilijk eerste levensmoment te overwinnen.

Een applaus voor deze verpleegsters!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt