Een man dumpt vuilnis in het bos: na identificatie laat de burgemeester het allemaal in zijn tuin uitladen

Janine image
door Janine

19 Oktober 2020

Een man dumpt vuilnis in het bos: na identificatie laat de burgemeester het allemaal in zijn tuin uitladen
Advertisement

Er zijn mensen die nooit ophouden te denken dat ze kunnen beschikken over de omgeving die ons huisvest zoals ze willen, zonder zich zorgen te maken over vervuiling, decorum en bescherming van de natuur. Helaas is dit precies wat we denken als we ons voor verschrikkelijke scènes bevinden, zoals die van ongeautoriseerde lozingen van afval, illegale stortplaatsen of mensen die hun vuilnis verspreiden waar ze willen en collectieve ruimtes beschadigen.

Net als de man die in Frankrijk had besloten, alsof het volkomen normaal was, een grote hoeveelheid afval te dumpen in een bosrijke omgeving nabij zijn stad. Een onbeschofte daad die hem echter duur kwam te staan: na enig onderzoek werd zijn afval in feite aan hem teruggegeven op een manier die hij niet zo gemakkelijk zal vergeten.

via Le Parisien

Advertisement
Boutigny Sur Essonne/Twitter

Boutigny Sur Essonne/Twitter

We zijn in Boutigny-sur-Essonne, in de regio Ile de France, ongeveer 60 km van Parijs. Het is hier dat een van de inwoners, kennelijk gegrepen door de noodzaak om gebruikte goederen en voorwerpen die hij niet meer nodig had, in de natuur weg te gooien, waardoor een gebied dat niet geschikt was voor afval werd vervuild en verontreinigd. Het is helaas geen zeldzame situatie, maar deze keer werd het op een voorbeeldige manier gestraft.

Toen stadsambtenaren de illegale stortplaats ontdekten, begonnen ze het afval te onderzoeken en konden ze de persoon opsporen die het daar had gedumpt, met behulp van een naam en adres van een abonnement op een tijdschrift. Op dat moment heeft de burgemeester van Boutigny, Patricia Bergdolt, alle huishoudelijke apparaten en het achtergelaten afval laten inladen, en vervolgens laten lossen in de tuin van de betrokkene.

Advertisement
Boutigny Sur Essonne/Twitter

Boutigny Sur Essonne/Twitter

Een op zijn zachtst gezegd betekenisvolle straf voor de man, waartegen ook een sanctie werd opgelegd die alle kosten dekte die de gemeente had gemaakt om zijn afval op te halen. Er is sprake van een boete tot 1500 euro. "Laat dit als voorbeeld dienen!" zo gaf de eerste burger commentaar op het incident. We kunnen alleen maar hopen dat degene die zijn afval in de natuur heeft achtergelaten de volgende keer, voordat hij dit doet, twee keer nadenkt. En met hem ook al diegenen die dit helaas regelmatig doen.

Advertisement