Een moeder krijgt kritiek van een winkeleigenaar omdat ze haar baby in het openbaar borstvoeding geeft

Janine image
door Janine

31 Oktober 2020

Een moeder krijgt kritiek van een winkeleigenaar omdat ze haar baby in het openbaar borstvoeding geeft
Advertisement

Elke dag worden we constant overspoeld, zelfs zonder het te beseffen, met reclamebeelden vol naaktheid en verwijzingen naar het vrouwelijk lichaam die op dat moment geen enkele reactie bij ons oproepen. Maar als sommige mensen in het openbaar een vrouw borstvoeding zien geven, voelen ze zich beledigd, alsof ze naar een obsceen en twijfelachtig spektakel kijken. Borstvoeding is echter een volkomen natuurlijke praktijk, waardoor de pasgeborene de juiste voeding krijgt en een diepe intimiteit tussen moeder en kind gecreëerd kan worden. Cindy Gabel, een jonge moeder, werd aangevallen door de eigenaar van de winkel, waar ze haar dochter borstvoeding moest geven.

via Facebook / Cindy Gabet

Advertisement
Pexels

Pexels

De jonge moeder had besloten om samen met haar dochtertje van een paar maanden en haar andere 9-jarige dochter wat te gaan winkelen. Een pasgeborene voelt duidelijk wanneer het honger heeft, maar het zal nauwelijks nauwkeurige tijdschema's volgen; kortom, het kan op elk moment gebeuren, maar een moeder kan zich hierom niet thuis opsluiten. Cindy keek rustig in een kledingwinkel rond toen het plotseling tijd was om borstvoeding te geven. Toen ze vervolgens naar de kassa ging om de spullen te betalen die ze had besloten te kopen, berispte de verkoper haar om het feit dat ze in het openbaar borstvoeding gaf. Geschokt door deze observatie, aarzelde de jonge vrouw niet om de nare ervaring op haar Facebook-profiel te delen, waarbij ze de verkoper beschuldigde van gebrek aan respect.

Advertisement
Pexels

Pexels

"Ik denk aan alle moeders die met gebogen hoofd zouden zijn weggelopen, zich vernederd voelend”, schreef Cindy in haar Facebook-bericht. "Door je te vragen mijn post te delen, vraag ik je niet om de winkel te boycotten, maar zodat het deze man bereikt... en hij de post kan zien en zodat geen enkele moeder die borstvoeding geeft zich ergens schuldig of beschaamd over hoeft te voelen". Kortom, een vrij harde verklaring die in de eerste plaats bedoeld is om borstvoeding te normaliseren. Het is duidelijk dat ze mensen niet aanmoedigt om zichzelf te laten zien, maar borstvoeding is een volkomen natuurlijk iets, die met de juiste kleding en wat discretie kan worden gedaan, zijnde een “noodgeval”, ook binnen een winkel.

Hoe denk jij hier over?

Advertisement