Een kind vraagt ​​zijn moeder om een ​​pop voor hem te kopen om voor te zorgen omdat "hij een geweldige vader wil worden"

Janine image
door Janine

08 November 2020

Een kind vraagt ​​zijn moeder om een ​​pop voor hem te kopen om voor te zorgen omdat "hij een geweldige vader wil worden"
Advertisement

Wie zei er dat een pop niet ook speelgoed kan zijn dat bedoeld is voor de gevoeligheid van jongens? Ooit was het onderscheid tussen man en vrouw, ook voor wat betreft vermaak en vrije tijd, veel duidelijker en strenger, maar nu zijn deze vooroordelen zonder enige wetenschappelijke basis gelukkig aan het vervallen, en daarom is het niet langer schandalig om een ​​jongen te zien spelen en zorgen voor een pop…

via 20 Minutos

Advertisement

Om deze reden wilde moeder Rocio Natalia met een post op Facebook vertellen over haar ervaringen met gendervooroordelen in de kindertijd; in feite spoorde haar zoon, ondanks zijn jonge leeftijd, zijn moeder aan om een ​​pop voor hem te kopen, omdat hij zich wilde voorbereiden om in de toekomst een geweldige vader te worden. Dit zijn de woorden van Rocìo op Facebook tegen elk genderstereotype: "Ik zeg jullie dat mijn zoon, die ELKE dag met zijn zus speelt, me vroeg om een ​​pop voor hem te kopen omdat zijn zus die van haar niet wil geven en omdat “hij een geweldige vader wil worden, zoals zijn vader.” Zodoende heb ik vandaag een pop voor hem gekocht. En het was het meest schattige ter wereld. Hij is niet alleen supergelukkig, maar hij zorgt al de hele middag voor haar. Hij geeft haar te eten, omhelst hij haar, kust haar en zegt lieve woordjes tegen haar.

Wat betekent dit allemaal? Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar door mijn zoon te leren thuis samen te werken en hem toe te staan ​​een goede vader te zijn, zorg ik ervoor dat ik een uitstekende man in deze wereld achterlaat. Dit is hoe we deze samenleving zullen veranderen, lieve mensen. Creëer geen alfamannetjes meer. Smoor seksisme en patriarchaat in de kiem".

Advertisement

Les cuento que mi hijo, quien juega con su hermana TODOS los días, me pidió que le comprara una muñeca porque su hermana...

Pubblicato da Rocío Natalia su Lunedì 12 ottobre 2020

De moeder vervolgde met deze belangrijke woorden: "Spelen met poppen, koken en huishoudelijk werk doen zal je niet minder man maken, maar een beter mens, zoon, broer en echtgenoot; als je kinderen hebt, zou je hun wensen moeten respecteren. Het is hun leven."

Rocìo Natalia/Facebook

Rocìo Natalia/Facebook

Tenslotte herinnert dit verhaal ons eraan dat speelgoed gewoon speelgoed is, en net zoals meisjes soms van speelgoedauto's en de kleur blauw houden, kunnen jongens poppen en de kleur roze leuk vinden. Genderstereotypen bestaan niet, en deze schattige jongen die zich al "voorbereidt” om een ​​geweldige vader te worden door te oefenen met zijn pop, is hier een overweldigend bewijs van!

Advertisement