Het ongelooflijke geval van het 3-jarige meisje dat nooit slaapt

Janine image
door Janine

27 Februari 2023

Het ongelooflijke geval van het 3-jarige meisje dat nooit slaapt
Advertisement

Veel ouders zullen het eens zijn met de overweging dat het, als ze eenmaal een of meer kinderen hebben, erg moeilijk is om de verloren slaap in te halen om op elk moment van de dag tijd aan hen te besteden. Als ze eenmaal een gezin hebben gesticht, brengen veel moeders en vaders namelijk meerdere uren door met hun ogen gericht op hun kinderen en zijn ze niet langer in staat om lang en regelmatig te slapen. De behoeften van de kleintjes zijn tenslotte talrijk en ook alleen borstvoeding geeft nieuwe ouders nieuwe en vermoeiende ritmes.

Wennen aan minder slapen is daarom een ​​essentiële voorwaarde als je een baby krijgt, tenzij je het geluk hebt een kind te hebben dat 's nachts enkele uren rustig doorslaapt. Dit is niet het geval van het meisje waar we je over willen vertellen, die een heel andere gewoonte heeft.

via Mirror

Advertisement
 THE HISKO FAMILY/Youtube screenshot

THE HISKO FAMILY/Youtube screenshot

Robin Audette en Kirk Hisko zijn de ouders van Ever, een 3-jarig meisje dat bij het grote publiek bekend is geworden door hilarische video's die op de YouTube-pagina van de familie zijn gedeeld. Het kleine meisje heeft een eigenschap die haar echt uniek maakt: ze slaapt niet. Ever, die met haar familie in Canada woont, lijdt aan een aandoening die bekend staat als het Angelman syndroom, met onder meer de vermindering - of bijna afwezigheid - van slaap. Het kleine meisje, zoals haar ouders vertelden, heeft niet veel uren nodig om op te laden, maar soms slaagt ze erin om haar hele lichaam te reactiveren met slechts 30 minuten slapen.

"'s Nachts slaapt ze hooguit 4 tot 6 uur en dat is een wonder - zeiden ze - er zijn zelfs nachten dat ze na een half uur weer wakker wordt en onze dag weer begint. We hebben geleerd om beetje bij beetje met deze ritmes om te gaan, maar ze is ongelooflijk: ze is een mens, maar ze kan gemakkelijk zonder slaap en is hoe dan ook gelukkig".

Ook dat laatste is een aspect van de pathologie die het kind heeft: hoe de dingen ook gaan, ze slaagt er altijd in om te glimlachen en verliest nooit haar goede humeur. Natuurlijk leidt haar toestand tot ontwikkelingsachterstanden, maar haar ouders hebben altijd hun uiterste best gedaan en zullen dat ook blijven doen om de situatie zo goed mogelijk te beheren, zodat het haar aan niets ontbreekt en haar op een dag misschien zelfstandiger maakt.

Advertisement
 THE HISKO FAMILY/Youtube screenshot

THE HISKO FAMILY/Youtube screenshot

"Er wordt elke dag onderzoek gedaan naar deze ziekte", zeiden de twee ouders. "We hebben er alle vertrouwen in dat er snel een kuur zal worden gevonden. Voor ons is het perfect, maar we hopen op een remedie om er zeker van te zijn dat ze alleen kan leven en dat ze een gemakkelijk en comfortabel leven kan hebben. Ze geeft niet op en ziet alles met plezier en wil om te leven tegemoet, zonder zich zorgen te maken dat ze een achterstand heeft in vergelijking met de andere kinderen. Kon ze maar wat meer slapen, dat zou geweldig zijn".

Natuurlijk is de zorg voor de kinderen op zich niet eenvoudig, als we daar het slaapgebrek bij optellen, dan wordt het voor een ouder pas echt ingewikkeld om voor alles te zorgen. We hopen dat ook de kleine Ever na verloop van tijd wat meer kan slapen, zodat de volwassenen kunnen rusten. In de tussentijd wensen we haar het allerbeste voor de toekomst.

Advertisement