Een ongevoelige schoonmoeder wil niet dat de gehandicapte zus van de bruidegom het bruidsmeisje is: "het is de verkeerde keuze"

Janine image
door Janine

12 November 2020

Een ongevoelige schoonmoeder wil niet dat de gehandicapte zus van de bruidegom het bruidsmeisje is: "het is de verkeerde keuze"
Advertisement

Bij het organiseren van een bruiloft zijn er veel elementen die nervositeit en stress kunnen veroorzaken bij het bruidspaar; of het nu gaat om de organisatie van de ceremonie, het aantal gasten, het menu, de te dragen kleding, de grote stap die gezet gaat worden, maar ook de voortdurende en frequente inmenging van de ouders van het paar, die willen dat die dag perfect zal zijn, bijna op maat gemaakt voor hen. Deze interferenties zijn echter soms werkelijk overdreven en misplaatst.

via AITA Reddit

Advertisement
Pixabay

Pixabay

In een gesprek op Reddit vertelde een 23-jarige anonieme gebruiker hoe hij zich had voorbereid op zijn huwelijk; niet alleen beweerde de man dat de organisatie al in een nachtmerrie was veranderd, maar dat de misplaatste eisen van zijn schoonmoeder de situatie alleen maar erger maakten. De man vertelde: “Haar moeder bleef grenzen verleggen en veranderde de plannen die we in gedachten hadden om een ​​“fatsoenlijk” huwelijk te hebben en het niet te laten “verpesten” en haar in verlegenheid te brengen."

Een houding die ook de toekomstige bruid aannam, die enkele standpunten van de opdringerige moeder leek te delen. Het echtpaar had namelijk besloten dat zijn 9-jarige zus, die gehandicapt was en leed aan een milde vorm van hersenverlamming, het bruidsmeisje zou zijn dat het gangpad van de kerk met bloemen zou bestrooien. Maar de schoonmoeder en de toekomstige echtgenote waren het hier niet mee eens…

Advertisement
Kevin Stanchfield/Flickr

Kevin Stanchfield/Flickr

In feite vertelde de vriendin de man dat ze de "verkeerde keuze" hadden gemaakt voor het bruidsmeisje met deze woorden: "Ze zei dat ze niet zeker wist hoe mijn zus zich op de bruiloft zou gedragen en dat we niet het risico moesten nemen en in plaats daarvan haar nichtje moesten kiezen, maar ik bleef bij mijn idee, ik zei nee, dat zal niet gebeuren, aangezien ik mijn woord aan mijn zus en mijn ouders had gegeven. Ik zal haar op geen enkele manier boos en verdrietig maken en haar plaats laten innemen door het nichtje van mijn toekomstige vrouw."

In reactie daarop suggereerde zijn vriendin dat, zoals de toekomstige schoonmoeder had bedacht, de 9-jarige zus de bruidsmeisjesjurk had kunnen dragen, maar dat ze zou moeten blijven zitten zonder de bloemen te bestrooien omdat “ze niet konden weten hoe ze zich op dat moment zou gedragen.". Een reactie die honderden boze opmerkingen en solidariteit met de 23-jarige man heeft opgeleverd.

En jij, zou je op dezelfde manier hebben geantwoord als je in zo'n onaangename situatie verkeerde?

Advertisement