Twee jongeren met dezelfde vorm van kanker worden verliefd: samen vechten ze vastberaden tegen de ziekte

Janine image
door Janine

19 November 2020

Twee jongeren met dezelfde vorm van kanker worden verliefd: samen vechten ze vastberaden tegen de ziekte
Advertisement

Door velen wordt het gedefinieerd als de ziekte van de eeuw. Jaar na jaar worden steeds meer jonge mensen ziek met steeds zeldzamere vormen van kanker, een wereldwijd gezondheidsprobleem dat niet langer voorkomt bij mensen die tot een leeftijdsgroep van boven de 50 behoren. Een ongetwijfeld zeldzame aandoening voor de allerjongsten, maar indien aanwezig, moet het met veel moed en innerlijke kracht onder ogen worden gezien. Een kracht die het aan de twee hoofdrolspelers van dit prachtige liefdesverhaal nooit ontbrak…

via People

Advertisement
Twitter

Twitter

Bij Molly werd in april 2019 op 20-jarige leeftijd de diagnose acute myeloïde leukemie gesteld; het meisje uit Hackettstown, New Jersey, leed aan een zeldzame vorm van kanker die het bloed en het beenmerg aantastte. Een zeer complexe situatie voor een meisje van haar leeftijd, maar die minder moeilijk zou worden op het moment dat ze Ryan, een leeftijdgenoot van haar, ontmoette.

Ryan leed ook aan dezelfde vorm van leukemie en was een voormalige atleet van dezelfde universiteit waar Molly op zat, ze hoorde van zijn toestand toen een gemeenschappelijke vriendin erop wees toen ze haar er een artikel over liet zien; Molly wist dat ze absoluut contact moest opnemen met die jongen.

Advertisement
Twitter

Twitter

Aangespoord door haar vrienden, nam Molly contact op met Ryan en uiteindelijk stemde hij ermee in haar te ontmoeten; in het begin ontstond er een tedere vriendschap, die daarna geleidelijk veranderde in iets meer: ​​een prachtig liefdesverhaal tegen alle tegenspoed in.

Hoewel ze allebei aan die zeldzame ziekte leden, verloren ze de moed niet en vonden ze troost in elkaars armen: "Iedereen ziet kanker als deze vreselijke dreigende ziekte waar niets goeds van kan komen. Maar als er zoiets als onze relatie uit kan voortkomen en wij tweeën die kanker verslaan, is het een soort bloem die tussen het cement groeit."

Twitter

Twitter

Hoewel ze elkaar ontmoetten omdat ze dezelfde vorm van kanker hadden, is dat niet de enige reden waarom Molly en Ryan het zo goed hebben samen. Ze zijn echt twee zeer op elkaar lijkende zielen die elkaar bijna toevallig ontmoetten, en die nu, ondanks hun complexe toestand, een prachtig sprookje beleven: "We hebben enorm veel overeenkomsten. De manier waarop we elkaar ontmoetten is niet eens een van de belangrijkste dingen die we gemeen hebben. We kunnen goed met elkaar praten, maar we zijn allebei atleten, we zijn allebei gemotiveerd, we werken er allebei aan om de ziekte te verslaan," zei Ryan.

Molly is het ermee eens: "Het is een fantastische connectie, maar we proberen echt te benadrukken dat het is wat ons samenbracht en hoe we elkaar ontmoetten, maar kanker bepaalt niet exclusief onze relatie. We zijn niet “dat stel met kanker”. We zijn een fantastisch stel en het is ons overkomen dat we elkaar in zo'n situatie hebben ontmoet."

Twitter

Twitter

De prachtige liefdesrelatie die opbloeide tussen Molly en Ryan leert ons opnieuw dat zelfs de mooiste en zeldzaamste bloem in een storm kan bloeien, en dat die tragedie ook de motor kan zijn om iets heel moois op te bouwen.

We wensen jullie een geweldig leven samen, Molly en Ryan!

Advertisement