Een herder wordt ziek door Covid-19 en kan niet meer voor zijn kudde zorgen: de burgemeester besluit hem te vervangen

Janine image
door Janine

23 November 2020

Een herder wordt ziek door Covid-19 en kan niet meer voor zijn kudde zorgen: de burgemeester besluit hem te vervangen
Advertisement

De pandemie van het Coronavirus is in bijna elk land ter wereld aanwezig, eist slachtoffers en verdeelt hele families. Een virus dat met zijn dodelijke werking de hele economie van veel staten langzaam doet instorten. In Italië hebben veel mensen hun baan verloren tijdens de pandemie en weten niet hoe ze op een waardige manier verder kunnen gaan met hun leven, onder deze nieuwe omstandigheden. Dan zijn er die mensen die hun bedrijf moeten sluiten om veiligheidsredenen of, erger nog, omdat ze zelf ziek zijn geworden door Covid. En dit is precies wat er gebeurde met een herder in Italië, die samen met zijn hele gezin positief bleek te zijn en zich wanhopig afvroeg wie ooit voor zijn kudde schapen had kunnen zorgen in zijn afwezigheid. De burgemeester van zijn gemeente hielp hem gelukkig een handje.

via Facebook / Gaspare Giacalone

Advertisement
Facebook / Gaspare Giacalone

Facebook / Gaspare Giacalone

Antonio is de naam van de schapenherder die plotseling in de problemen kwam nadat hij ontdekte dat hij en zijn hele familie positief waren getest op Covid. Wat te doen als je een activiteit hebt zoals die van Antonio, waarbij je de dieren waar je een leven lang voor hebt gezorgd absoluut niet in de steek kunt laten? De herder begon daarom vrienden en kennissen te vragen of ze voor zijn kudde konden zorgen tijdens zijn periode van quarantaine. Gaspare Giacalone, de burgemeester van Petrosino, op Sicilië, reageerde positief op het verzoek, die niet lang na hoefde te denken voordat hij Antonio hielp. Zoals hij zelf zei: “Ook dit is Covid, het treft direct en indirect degenen die er niets mee te maken hebben. Hoewel ik nooit dacht dat burgemeester zijn allemaal eer en glorie was. Het is je voeten in de aarde zetten, nat van het zweet, waar werk te doen en opoffering is. Waar lijden en nood is. Vandaag voel ik me een beetje meer burgemeester ”.

Advertisement
Facebook / Gaspare Giacalone

Facebook / Gaspare Giacalone

Kortom, een eervol en concreet gebaar dat diegenen echt helpt die niets met deze Covid-19 te maken hebben en gewoon terug willen naar hun gewone leven. Met de wens en de hoop zo snel mogelijk weer terug te kunnen keren naar de normaliteit.

Advertisement