Een arme 5-jarige jongen pakt wat boeken uit de vuilnisbak om ze met zijn broers en zussen te delen

Janine image
door Janine

25 November 2020

Een arme 5-jarige jongen pakt wat boeken uit de vuilnisbak om ze met zijn broers en zussen te delen
Advertisement

In de wereld zijn er duizenden kinderen die aan armoede lijden en die ondanks alles proberen vast te houden aan hun fantasie om hun kindertijd niet volledig op te geven. In Brazilië, in de stad Sao Paulo, is de kleine Matheus de jongste van acht broers en zussen en woont met zijn hele familie in extreme armoede. Hij is pas 5 jaar oud, maar ervaart niet de kindertijd die een kind verdient. Iemand merkte hem op toen hij enkele boeken verzamelde op de vuilstortplaats in Caraguatatuba, boeken die iemand waarschijnlijk had weggegooid, zonder te denken dat er in de wereld kritieke situaties zouden kunnen zijn zoals die van Matheus, die bereid is een verhaal te lezen en het met zijn broers te delen en bereid is in het afval te zoeken.

via Instagram / sargentoandresouza_

Advertisement

Dit zijn scènes die niemand van ons ooit zou willen zien, maar waarvoor we niet de andere kant op zouden moeten kijken. Zeer intelligente kinderen hebben nieuwe dingen nodig om gemotiveerd te blijven, waardoor ze meer levenservaringen kunnen opdoen die hen zullen helpen het vertrouwen te ontwikkelen dat ze nodig hebben om veilig op te groeien en de wereld onder ogen te zien. Politie-sergeant André Souza, die Matheus tussen het vuilnis zag rommelen, werd nieuwsgierig en wilde de gezinssituatie van dat 5-jarige kind beter begrijpen. Dus ging hij hem bezoeken in zijn zeer bescheiden huis. Hier kon de sergeant niet anders dan ontroerd te zijn om te zien dat er niet eens een meubelstuk in het huis was en dat er behalve een oud matras op de grond eigenlijk niets anders was.

Advertisement
Instagram / sargentoandresouza_

Instagram / sargentoandresouza_

Het verhaal van de kleine Matheus heeft een inzamelingsactie in gang gezet om te proberen de levensomstandigheden van zijn familie te verbeteren. Veel mensen waren ontroerd door de wilskracht van deze 5-jarige jongen die ondanks alles de kracht vindt om tevreden te zijn omdat hij een gehavend boek heeft gevonden. Bij de inzamelingsactie werd gevraagd om alles wat nuttig was voor het hele gezin, vooral voor Matheus en zijn broers en zussen, zoals boeken, speelgoed en misschien wat muziekinstrumenten te sturen - het is belangrijk voor kinderen om hun talenten vanaf jonge leeftijd te ontdekken!

Advertisement