Een vrouw baart een recordbrekende baby: bij zijn geboorte woog hij bijna 8 kilogram

Janine image
door Janine

28 November 2020

Een vrouw baart een recordbrekende baby: bij zijn geboorte woog hij bijna 8 kilogram
Advertisement

Een baby krijgen is een van de meest buitengewone geschenken die het leven ons kan geven; hoewel voor ouders de lange zwangerschapsperiode kan worden gekenmerkt door momenten van ups en downs, is de geboorte van een menselijk wezen uiteindelijk een unieke en altijd ontroerende gebeurtenis, niet zonder verrassingen. Whitney Hallet bijvoorbeeld, een Amerikaanse moeder, onderging een onverwachte keizersnede bij haar vierde kind, om zich vervolgens te realiseren waarom de artsen deze keuze hadden gemaakt…

via Amo Mama

Advertisement
Whitney Hallet/US Weekly

Whitney Hallet/US Weekly

Ten eerste leed Whitney tijdens haar zwangerschap aan zwangerschapsdiabetes, een ziekte die vaker voorkomt bij zwangere vrouwen, en die vaak kan leiden tot de geboorte van kinderen met wat overgewicht ten opzichte van een gemiddelde baby. De artsen en verpleegkundigen waren zich dus bewust van het feit dat er een kind met een belangrijk gewicht geboren zou worden, maar niemand was echt voorbereid op de komst van "kleine" Waylon...

Advertisement
Whtney Hallet/US Weekly

Whtney Hallet/US Weekly

Toen de keizersnede eenmaal was voltooid, waren de artsen en verpleegkundigen verrast: de kleine Waylon woog veel, en alleen door hem op de weegschaal te leggen, hadden ze de wiskundige bevestiging: het langverwachte kind van moeder Whitney woog bijna 8 kilo, hetzelfde gewicht van een baby van zes maanden oud!

Waylon's vader kon zijn ogen niet geloven: "We hebben hem uiteindelijk drie keer gewogen omdat niemand kon geloven dat hij werkelijk 8 kilo woog. Eerst dacht ik dat de weegschaal misschien kapot was!"

Whitney Hallet/US Weekly

Whitney Hallet/US Weekly

Vanwege zijn aanzienlijke gewicht had de kleine Waylon enkele complicaties na zijn geboorte; hij had moeite met eten en ademhalen en daarom werd hij ongeveer zeven weken in het ziekenhuis op de Neonatale Intensive Care opgenomen voordat hij het ziekenhuis verliet en naar huis mocht.

Het gaat nu goed met de kleine, grote Waylon en zijn familie; tenslotte komt niet iedereen vanaf de geboorte in het recordboek, toch?

Advertisement