Een miljonair heeft zijn jaarsalaris gedoneerd om gezondheidswerkers te ondersteunen in de strijd tegen Covid

Janine image
door Janine

10 December 2020

Een miljonair heeft zijn jaarsalaris gedoneerd om gezondheidswerkers te ondersteunen in de strijd tegen Covid
Advertisement

Als een leven lang hard werken zijn vruchten begint af te werpen, is het tijd om in deze inspanning te investeren en te genieten van het rendement dat deze investeringen kunnen opleveren; aan de andere kant, wanneer persoonlijk werk voldoening en inkomsten oplevert, is er niets mis met het benutten van alle voordelen van rijkdom en economisch comfort; zonder collega's en degenen die het meest in nood zijn, te vergeten. Zoals de Britse CEO Matthew Molding dit jaar deed.

via Mirror UK

Advertisement

Deze 46-jarige CEO beheert een webportaal genaamd The Hut, dat schoonheids- en gezondheidsproducten verkoopt, dat in september 2020 voor het eerst een beursnotering kreeg; hierdoor kon Matthew getuige zijn van een enorme cashflow in zijn bedrijf: £830 miljoen.

Maar een van de eerste dingen die Matt deed, was dit enorme bedrag verdelen om zijn staff financieel te belonen: de CEO schonk £21 miljoen aan zijn 7.000 werknemers: niemand in het bedrijf ontving minder dan £200.000!

Advertisement

Een manier om zijn personeel te bedanken voor het feit dat ze een prestigieus merk zijn geworden dat zelfs op de beurs genoteerd staat; maar Matthew heeft niet alleen aan zijn 7.000 werknemers gedacht, de Britse CEO heeft namelijk zijn volledige jaarsalaris over 2020 van ongeveer 750.000 pond gedoneerd aan liefdadigheid en hij heeft bovendien ook 10 miljoen pond geschonken aan ziekenhuizen en gezondheidspersoneel die aan de frontlinie staan in de strijd tegen Covid-19. Matthew schonk ook persoonlijke beschermingsmiddelen (handschoenen en mondkapjes) voor in totaal 2 miljoen pond.

Niet slecht voor een 46-jarige CEO die multimiljonair is!

Advertisement