De ontroerende foto van de dokter die een oudere patiënt in tranen omhelst: "Ik wil naar huis, naar mijn vrouw"

Janine image
door Janine

09 December 2020

De ontroerende foto van de dokter die een oudere patiënt in tranen omhelst: "Ik wil naar huis, naar mijn vrouw"
Advertisement

De Coronavirus-epidemie, die op een tragische manier de trend van 2020 markeerde, heeft een lang spoor van dood en verderf achtergelaten, zowel op menselijk niveau als vanuit het oogpunt van de economie in de verschillende staten. Het ziekenhuispersoneel is uitgeput, de bevolking is verdeeld tussen degenen die het bewijs van een dodelijk virus proberen te ontkennen en degenen die de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat ze ziek worden. In de Verenigde Staten is de situatie tragisch, net als in andere landen; hier, op Thanksgiving Day (de vierde of laatste donderdag van november, wanneer Amerikanen "God danken" voor de oogst en voor wat ze gedurende het jaar hebben ontvangen), hadden artsen en verpleegkundigen geen minuut de tijd om te vieren. Er viel eigenlijk niet veel te vieren. In Houston, in Texas, stopte Dr. Joseph Varon, hoofd van zijn afdeling, tijdens Thanksgiving geen minuut met werken. Om het te bewijzen, is er een foto die viraal is gegaan, waarop hij een in tranen uitgebarste bejaarde patiënt omhelst.

via Fox10 Phoenix

Advertisement
De ontroerende foto van de dokter die een oudere patiënt in tranen omhelst: "Ik wil naar huis, naar mijn vrouw" - 1

Er wordt gezegd dat dr. Joseph Varon, hoofd van de intensive care van de United Memorial, 251 dagen achter elkaar werkte, nooit een pauze nam, en Thanksgiving was daarop geen uitzondering. Op een symbolische foto die de wereld is rondgegaan, zien we hem in anti-Covid-uitrusting terwijl hij een bejaarde patiënt in tranen probeert te troosten.

De dokter zei: "Ik ben op de Covid-afdeling en ik zie deze oudere patiënt uit bed komen, hij probeerde weg te gaan, huilend. Ik kwam naar hem toe en vroeg hem: waarom huil je? Hij antwoordde: ik wil bij mijn vrouw zijn. En daarom omhelsde ik hem". De dokter realiseerde zich niet dat hij op dat dramatische moment werd gefotografeerd.

Advertisement
Google Maps

Google Maps

De dokter zei dat hij erg gefrustreerd was over zijn medeburgers die de anti-Covid-regels niet voldoende respecteren en uiteindelijk op zijn afdeling op de intensive care belanden. Dokter Varon zou graag niemand meer hoeven te knuffelen, want dat zou betekenen dat de besmettingen afnemen en dus ook het aantal doden. Er zijn veel patiënten die proberen te ontsnappen, vooral ouderen, die het meest door de isolatie lijden. Met de patiënt op de foto gaat het nu veel beter en zal waarschijnlijk binnenkort naar zijn vrouw terugkeren. Maar hoeveel anderen worden in een ziekenhuisbed gedwongen om te worden behandeld en hun geliefden via een telefoonscherm te zien?

We hopen dat dit allemaal zo snel mogelijk voorbij zal zijn.

Advertisement