De brief van een kind aan de kerstman ontroert het web: "Kun je God vragen of hij van me houdt, ook al ben ik homo?"

Janine image
door Janine

10 December 2020

De brief van een kind aan de kerstman ontroert het web: "Kun je God vragen of hij van me houdt, ook al ben ik homo?"
Advertisement

Kerstmis is de meest magische periode van het jaar, de periode waar je met veel enthousiasme naar uitkijkt, vooral als je een kind bent, omdat je cadeau’s en lekkernijen ontvangt, er een speciale sfeer hangt en je samen met je familie bent. Elk jaar schrijven alle kinderen van de wereld hoopvolle brieven aan de kerstman, waarin ze over hun onberispelijke gedrag van het afgelopen jaar vertellen. In deze brieven vragen de kinderen vooral om allerlei soorten spelletjes, die ze op kerstochtend graag onder de boom zouden vinden. Tijdens de feestdagen onderscheppen koeriers deze brieven en posten ze vaak de mooiste en grappigste op de sociale pagina's van het bedrijf. Een van deze brieven, geschreven door een kind, wist duizenden gebruikers te ontroeren.

via Twitter

Advertisement
Twitter

Twitter

In plaats van om speelgoed te vragen, schreef een kind genaamd Will een heel speciaal verzoek aan de kerstman: "Beste kerstman, ben je een voorstander van de LGBTQ+ -gemeenschap? Als je God spreekt, zou je hem dan kunnen vertellen dat ik van hem hou en hem wil vragen of hij ook van mij zou houden als ik homo zou zijn? Bedankt, Will.” De reacties van de ontroerde gebruikers lieten niet lang op zich wachten: "Oh mijn God, deze brief brak mijn hart", luidt een tweet van Nancy Cruz-Garcia. Weer anderen hebben erop gewezen dat als deze kleine jongen de drang voelde om de kerstman dergelijke vragen te stellen, de kans groot is dat hij niet de liefde krijgt die hij nodig heeft.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Velen kozen de kant van het kind en boden ook aan om psychologische hulp te bieden die hij impliciet met die brief leek aan te roepen. Er is geen gebrek aan kritiek en opmerkingen van sceptici op het web, degenen die denken dat ze met nepnieuws te maken hebben en sarcastisch vragen: "Hoe weet een kind al dat hij homo is?" of "Het is niet normaal dat een kind deze brief schrijft", enzovoort. Deze mensen zijn zich er niet van bewust dat kinderen al heel vroeg vragen beginnen te stellen over hun seksualiteit en dat we allemaal, vanaf de leeftijd van 5 of 6 jaar, waarschijnlijk een "oogje" hebben gehad op een klasgenoot van de kleuterschool of lagere school, of het nu een jongen of meisje was. Kortom, het is helemaal niet onwaarschijnlijk dat een kind dat gevoelig is voor het onderwerp, heeft besloten zich tot de Kerstman te wenden om dit probleem aan te pakken in plaats van speelgoed te vragen. Hoe dan ook, het belangrijkste is de liefde die we doorgeven aan onze kinderen, die zichzelf daardoor kunnen accepteren en van anderen kunnen houden.

Advertisement