Een jonge man duikt in het ijskoude water en redt een hond dat verstrikt zit in een touw

Janine image
door Janine

13 December 2020

Een jonge man duikt in het ijskoude water en redt een hond dat verstrikt zit in een touw
Advertisement

Wat zou je al niet doen om een ​​persoon in moeilijkheden te redden, en hetzelfde zou kunnen worden gezegd voor onze trouwe viervoeters. Een 24-jarige man ging viraal omdat hij een arme hond had gered die met zijn achterpoten gevaarlijk verstrikt was geraakt in een touw; om te blijven drijven en niet onder het wateroppervlak te verdrinken, hield hij zich met al zijn kracht boven water en met zijn tanden aan het oude touw dat hem tegelijkertijd deed zinken.

via Belfast Live

Advertisement
Belfast Live

Belfast Live

De eigenaar van deze lieve Labrador genaamd Gus had geen idee wat er aan de hand was, totdat hij zich realiseerde dat zijn hond, die blijkbaar alleen maar plezier had in het water, met zijn achterpoten aan een oud touw vast zat en moeite had om het hoofd boven water te houden.

Paddy Bond was getuige van de scène, die onmiddellijk in het water sprong zodra hij de wanhopige situatie begreep; dit alles gebeurde aan de kust van Bangor, in Noord-Ierland.

Advertisement
Belfast Live

Belfast Live

De 24-jarige rugbyspeler van het plaatselijke team dook onmiddellijk het ijskoude water in, greep de hond en verwijderde hem van de oude ligplaats waar hij in verstrikt zat; ooggetuigen vertelden Belfast Live: "De hond raakte verstrikt in het touw tijdens het zwemmen. De eigenaar zei dat zijn huisdier graag zwom, en we dachten allemaal dat de hond koppig was en het touw niet los wilde laten, maar toen zag Paddy zijn achterpoten, hij leek vast te zitten."

Belfast Live

Belfast Live

Hoewel Gus de Labrador aanvankelijk verlamd was door de kou, leek hij na een paar minuten en eindelijk aan land volledig hersteld te zijn; de heldhaftige 24-jarige jongen zei na de wonderbaarlijke redding: “Ik zou voor mijn hond hetzelfde hebben gedaan (...) het touw was vastgebonden aan de achterpoten en hij probeerde het hoofd boven water te houden door op het andere uiteinde te bijten, dus hij kwam steeds meer vast te zitten elke keer dat ik hem wegtrok. Het was niet het beste moment om te zwemmen, maar ik ben blij dat ik de arme hond heb geholpen!"

Belfast Live

Belfast Live

Gus is met zijn baasje naar huis teruggekeerd en geniet van de warmte van de muren van zijn huis. Eindelijk veilig en wel na dit slechte avontuur!

Advertisement