Ze adopteert een kind waardoor ze zijn leven redt: 20 jaar later is hij degene die haar redt door haar een nier te geven

Janine image
door Janine

20 December 2020

Ze adopteert een kind waardoor ze zijn leven redt: 20 jaar later is hij degene die haar redt door haar een nier te geven
Advertisement

Een kind adopteren is nooit gemakkelijk, gezien het bureaucratische proces dat elke adoptieouder moet doorlopen voordat hij begrijpt of hij geschikt is of niet. Elk land heeft zo zijn eigen strikte regels, waarover we het in dit artikel duidelijk niet gaan hebben. Laten we zeggen dat Ingeborg McIntosh moest vechten om haar zoon Jordan te kunnen adopteren, ondanks dat ze alle papieren had om officieel de adoptiemoeder van het kind te worden. Vier jaar lang smeekte ze iedereen om hem te kunnen adopteren en uiteindelijk werden haar wensen vervuld. Jordan had het geluk dat hij een zorgzame en attente ouder als Ingeborg vond. Nu is Jordan volwassen en heeft hij een manier gevonden om zijn moeder "af te betalen" en haar te laten weten hoe belangrijk ze voor hem was.

via Youtube / HLN

Advertisement
Youtube / HLN

Youtube / HLN

De biologische moeder van Jordan wilde dat haar zoon geadopteerd zou worden door een Afro-Amerikaanse, maar na 4 jaar wachten, waarin Jordan als pleegzoon bij Ingeborg verbleef, deed zich zo'n optie nooit voor. Na 4 jaar in een pleeggezin was het duidelijk dat Jordan bij Ingeborg wilde blijven en dat ze een verdienstelijke moeder was. De vrouw beschreef twintig jaar later de eerste keer dat ze Jordan in haar armen hield: "Het was liefde op het eerste gezicht." Nu is Jordan volwassen en hij aarzelde niet om zijn moeder te helpen waar ze hem nodig had, net zoals ze niet terugdeinsde tegenover de zwarte baby die wachtte op niets anders dan een liefhebbend gezin om in op te groeien.

Advertisement
Youtube / HLN

Youtube / HLN

Ingeborg kreeg de diagnose polycysteuze nierziekte en kwam op de lijst voor een niertransplantatie. Toen Jordan het nieuws hoorde, wist hij al wat hij moest doen: nadat hij zich ervan had verzekerd dat hij een compatibele donor kon zijn, bood de geadopteerde zoon van de vrouw zijn moeder zijn nier aan. Ingerborg herhaalde verschillende keren tegen hem dat hij voor haar niet zo'n ingrijpende operatie zou moeten ondergaan, maar de jongen wilde er niets over horen. Het is het minste wat hij kan doen voor zijn moeder: elke keer dat hij over haar praat, kan hij zijn tranen niet bedwingen en laat hij zien hoeveel liefde er was en is in hun relatie.

Advertisement