De ouders van een tweeling met Down laten enkele afbeeldingen zien van hun tedere alledaagse leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De ouders van een tweeling met Down…
Make-uprampen: 165mensen wier make-up een totale mislukking bleek te zijn Hij zakte voor het examen om bij de politie te komen omdat hij

De ouders van een tweeling met Down laten enkele afbeeldingen zien van hun tedere alledaagse leven

07 Januari 2021 • Door Janine
13.796
Advertisement

Het hebben van een kind met het syndroom van Down kan voor sommige ouders buitengewoon nieuws zijn, voor anderen een echte veroordeling ingegeven door de angst om niet in staat te zijn om moeders en vaders te zijn die voldoende in staat zullen zijn om voor een kind met “speciale” behoeften te zorgen. De waarheid is echter dat het opvoeden van een kind met het syndroom van Down niets anders inhoudt dan het opvoeden van een kind dat dat niet is; veel van deze terughoudendheid is te wijten aan het stigma en de vooroordelen die al eeuwenlang over deze mensen heerst. Het echtpaar Julie en Dan McConnel weten er alles van.

via: Today

De familie McConnel had al vier prachtige kinderen gekregen, maar het paar wilde hun gezin uitbreiden, dus probeerden Julie en Dan om nog een kind te krijgen; de verrassing kwam toen ze erachter kwamen dat Julie een tweeling verwachtte! En wat een speciale tweeling zouden ze worden!

Ja, want Charlie en Milo zijn geboren met slechts één chromosoom verschil, waardoor ze tweelingbroers zijn met het syndroom van Down: een zeer zeldzaam geval, aangezien dit type geboorte één op de 14 miljoen keer voorkomt!

Julie en Dan wisten absoluut niet wat ze moesten doen, ze hadden al vier kinderen in huis om te voeden, en ze verwachtten niet alleen een tweeling te krijgen, maar ook nog eens met speciale behoeften. Het paar dacht er op een gegeven moment zelfs aan om ze af te staan ​​voor adoptie, maar toen zagen ze dat hoe groter ze werden, hoe meer liefde ze voor hen voelden; het waren bijzondere kinderen, maar tegelijkertijd waren ze net als alle anderen, zo niet beter!

De genegenheid die deze kinderen aan hun familie gaven, was zo immens en speciaal dat de McConnels besloten het publiek bewust te maken van de moeilijkheden bij het opvoeden van kinderen met het syndroom van Down dankzij een bijzonder populaire Facebook-pagina.

Advertisement

Julie en Dan zeiden: "We hopen gezinnen aan te trekken die een diagnose van het syndroom van Down krijgen voor hun baby, want dat kan schokkend zijn. Ik hoop dat mensen ons vinden en zien dat het leven, ook voor hen, buitengewoon kan zijn. [...] Het kan leuk zijn, en vol liefde, het is niet eng. We hebben geen spijt en er is zoveel vreugde in ons leven, en ik hoop dat de mensen dit zullen begrijpen!"

De boodschap die Julie en Dan willen sturen naar al die gezinnen die zich onvoorbereid of bang voelen na de aankondiging van een diagnose van het syndroom van Down voor hun kind, is om alle buitengewone normaliteit te omarmen die dit syndroom met zich meebrengt, en om alle gedachten van vooroordeel en angst te verwijderen: ze zijn net als wij, zo niet beter.

Net als Charlie en Milo, de geweldige tweeling van de McConnels!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt