De mode om je oksels te kleuren alsof ze een regenboog zijn, komt steeds vaker voor: de vrouwelijke trend van dit moment - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De mode om je oksels te kleuren alsof…
17 mannen die hebben besloten om de wereld hun Ze is pas 5 jaar oud, maar door velen wordt ze al beschouwd als een van de mooiste meisjes ter wereld

De mode om je oksels te kleuren alsof ze een regenboog zijn, komt steeds vaker voor: de vrouwelijke trend van dit moment

05 Februari 2021 • Door Janine
1.241
Advertisement

Een nieuwe, ongelooflijke trend overspoelt letterlijk het internet en herwaardeert het fysieke uiterlijk van vrouwen, niet bedoeld als een pure terugkeer naar de normen en maatstaven van schoonheid van de samenleving, maar als een uitdrukking van absolute vrijheid zonder extern oordeel. Studente Laura Jackson van de Universiteit van Exeter in het Verenigd Koninkrijk startte de vrouwenbeweging JanuHairy, die het vrouwelijk lichaam viert en de haargroei bevordert, vooral okselhaar. 

via: BBC

Studente Laura Jackson legde de reden voor de beweging JanuHairy uit met deze woorden: "De acceptatie van lichaamshaar door vrouwen is helaas nog steeds een zeer gevoelig onderwerp in de huidige samenleving. Volgens de media zijn we mooier als onze benen glad zijn, we verzorgde wenkbrauwen en geschoren oksels hebben. Onze beharing wordt als lelijk en slechte smaak beschouwd." 

Uit Laura's woorden ontstond de volledig vrouwelijke trend om je beharing te laten zien zonder noodzakelijkerwijs je toevlucht te nemen tot ontharing; het is een manier om te laten zien dat je helemaal natuurlijk bent, zonder het eeuwige oordeel van de samenleving. Misschien houdt niet iedereen er van, ze vertegenwoordigen misschien een vrouwelijk model dat we helemaal niet gewend zijn, maar feit is dat ze de uitdrukking zijn van een nieuwe toe-eigening van het eigen wezen en het lichaam. 

Advertisement

Om deze reden hebben veel gebruikers op het Instagram-kanaal JanuHairy besloten om foto's te maken waarin ze zonder schaamte delen van hun lichaam laten zien, maar vooral de oksels, zonder te zijn onthaard; veel andere gebruikers hebben niet goed gereageerd op deze nieuwe beweging, vooral mannen vanwege een kwestie die volgens ons puur esthetisch en vooroordelend is.

Advertisement

Feit is dat de beweging van de Britse studente het web en nieuwe, kleurrijke vrouwelijke trends heeft ontketend, zoals de oksels die zijn geverfd in alle kleuren van de regenboog. Een esthetische trend die ontstond dankzij de Amerikaanse haarstyliste Caitlin Ford, die de beweging JanuHairy omarmde en besloot deze bevrijding van het vrouwelijk lichaam van moderne normen te vieren door de typische kleuren van de trots van LGBTQ te gebruiken. 

Advertisement

Hier zijn de kleuren van de regenboog die Caitlin op dit meisje heeft gerealiseerd:

Wat vind je van deze nieuwe "provocerende" trend? Wij vinden het goed dat elke vrouw zich vrij voelt om haar vrouwelijkheid te uiten zoals ze wil. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt