Ze maakt en naait al haar jurken zelf, geïnspireerd door de jaren '30 en '40: "Ik hou niet van de mode van vandaag"

Janine image
door Janine

20 November 2021

Ze maakt en naait al haar jurken zelf, geïnspireerd door de jaren '30 en '40: "Ik hou niet van de mode van vandaag"
Advertisement

Er zijn mensen die tegenwoordig bijna niets meer kunnen vinden in de winkels in de hoofdstraten van de stad en niet in het minst onder de indruk zijn van de bizarre, vaak ondenkbare, combinaties van recente fashion bloggers, zogenaamde “mode experts". Wat zeker is, is dat de “mode voorbijgaat, maar stijl blijft" en Sarah Goodlad, een gepassioneerd borduurster en naaister, weet dit maar al te goed. De vrouw is nooit tevreden met de kleding die ze in de winkels ziet, aangezien haar modeconcept sterk verbonden is met het verleden: haar favoriete kleding, kleuren en stoffen zijn die van de jaren '30 of '40 en ze is erg goed in naaien, ze maakt elke dag alles zelf. Op maat gemaakte vintage kleding waar elke jonge vrouw van tegenwoordig jaloers op zou zijn die zich “modieus” probeert te kleden.

via Instagram / thevintagesewer

Advertisement

Sarah is niet een van die mensen die tegen de huidige normen of mode in willen gaan, ze is gewoon niet tevreden met hoe kleding van tegenwoordig staat - ze vindt het niet mooi! Daarom ging ze, aangezien ze zeer bedreven is in het naaien van kleding met haar eigen handen, vintage foto's uit de jaren '30 en '40 bekijken, om de kleding die vrouwen ooit droegen na te maken of gewoon inspiratie op te doen.

Advertisement

De 45-jarige Engelse is trots op haar stijl, ook al krijgt ze op straat nogal wat vreemde blikken. Haar man James, 50 jaar, steunt haar en waardeert deze vintage stijl ook, hoewel hij zich niet meer zo kleedt.

Sarah maakt al haar jurken met vintage stoffen uit bijvoorbeeld het tijdperk van de Tweede Wereldoorlog en creëert verschillende ontwerpen geïnspireerd op het verleden. Jurken, blouses, broeken, truien en zelfs lingerie. De afgelopen tien jaar heeft ze meer dan 300 gepersonaliseerde stukken gemaakt die ze in haar kledingkast bewaart.

Sarah legt uit dat ze altijd van geschiedenis en vintage mode heeft gehouden, vooral die van de oorlogsperiode. Ze houdt in het bijzonder van de verfijning en elegantie van de kleding uit die tijd, die ze veel eleganter vindt dan de mode van vandaag. Bovendien blijft ze benadrukken hoe de prints en stoffen veel mooier waren en zelfs de materialen van superieure kwaliteit.

Ze koopt altijd de prints en stoffen waarvan ze zeker weet dat ze ze 100% zal gebruiken, ze doet veel onderzoek en besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van wat ze maakt.

Zelfs als dit tijden zijn die Sarah en haar leeftijdsgenoten nooit hebben meegemaakt, doordringt de nostalgie van deze voorbije tijden, alleen al vanuit esthetisch oogpunt, de harten van veel mensen. Eens, tijdens een bezoek aan een museum over de Tweede Wereldoorlog, werd ze aangezien voor een lokale gids, omdat dat haar kleding in overeenstemming was met de tentoonstelling.

Sarah heeft zowel een Instagram-account waar ze haar creaties deelt, als een account op TikTok, waar duizenden gebruikers haar volgen. De vrouw had het niet verwacht, maar deze liefhebster van vintage jaren '30 en '40 is verheugd zo'n warme community te hebben gevonden!

Advertisement

Houd je van deze stijl die verbonden is met het verleden? Zo ja, zou je je op deze manier kleden? Schrijf het ons in de comments!

Advertisement