Ze organiseren een feest thuis voor de verjaardag van de kat: 15 positieven op Covid-19 - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze organiseren een feest thuis voor…
14 grappige foto's laten zien dat er altijd twee categorieën mensen op de wereld zijn Verwachtingen vs. Realiteit: 17 mensen die vreselijk teleurgesteld waren over hun aankopen

Ze organiseren een feest thuis voor de verjaardag van de kat: 15 positieven op Covid-19

04 Februari 2021 • Door Janine
1.898
Advertisement

Om de wereldwijde pandemie van Covid-19 tegen te gaan, zijn beperkende maatregelen genomen om besmettingen op de een of andere manier een halt toe te roepen. Beschermende mondkapjes en een voldoende "veiligheidsafstand" tussen de ene persoon en de andere lijken verplichte maatregelen, naast de wijdverbreide aanbeveling om thuis geen feesten of evenementen met een groot aantal mensen te organiseren.

In Chili waren een aantal mensen echter de hoofdrolspelers van een werkelijk bizar privéfeest, dat helaas de besmetting van 15 mensen veroorzaakte. Het evenement in kwestie was georganiseerd om de verjaardag van de kat te vieren. 


Een kattenfeestje lijkt een van die evenementen te zijn die in tijden van Covid-19 als "niet-essentieel" zijn geclassificeerd, maar toch dacht een kleine groep familieleden dat het veilig was om samen te komen voor de viering. De plaats waar het grote evenement plaatsvond was Santo Domingo, in de Chileense regio Valparaíso.

Gezien de verschillende opleggingen en herhaalde lockdowns, is de wens om het huis te verlaten absoluut begrijpelijk, evenals het feit dat een gezin de verjaardag van de kat wilde vieren. Deze mensen hebben de situatie waarschijnlijk onderschat: 10 van de deelnemers testten positief, terwijl nog eens 5 mensen later besmet raakten door de aanwezigen op het feest. De lokale autoriteiten waren verbaasd over wat er was gebeurd en toen ze de redenen voor de bijeenkomst lazen, dachten ze: "Ok, dit is een grap, toch?”.

Francisco Álvarez, het hoofd van het Gezondheidscentrum van Valparaíso, kon zijn oren niet geloven: "Ik dacht dat ze het zeiden om iets anders te verbergen, maar het was echt de verjaardag van de kat." "Het is ingewikkeld en nogal onbegrijpelijk, vooral gezien het feit dat we het in alle opzichten hebben gezegd en we benadrukken dat als mensen elkaar ontmoeten, ze de nodige maatregelen moeten nemen", vervolgde Álvarez, "anders is het beter om in hun eigen huis te blijven" .

Wat denk jij hiervan?  

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt