Op 2-jarige kan hij al afwassen, koken en thee zetten: deze moeder gebruikt de Montessori-methode met haar zoon - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Op 2-jarige kan hij al afwassen, koken…
“Wat was mijn oma mooi toen ze jong was Donkere kringen zijn in de mode: de nieuwe trend is om ze met lippenstift te tekenen

Op 2-jarige kan hij al afwassen, koken en thee zetten: deze moeder gebruikt de Montessori-methode met haar zoon

Door Janine
920
Advertisement

Veel ouders denken dat de beste manier om hun kinderen op te voeden is door hen de vrijheid te geven de wereld om hen heen te ontdekken, op blote voeten te lopen en hun jeugd te leven zonder problemen, zorgen en verantwoordelijkheden. Er zijn echter enkele opvoedtheorieën, zoals die welke zijn ontwikkeld door Maria Montessori in de vorige eeuw, die het erg belangrijk vinden om te proberen kinderen kleine, niet veeleisende huishoudelijke taken toe te wijzen, zodat ze op een gezondere en evenwichtiger manier kunnen opgroeien. 

via: Mirror UK

Een vrouw genaamd Florence Taylor wilde de Montessori-methode toepassen op haar tweejarige zoon Jax; het kind werd opgevoed door zijn moeder volgens de opvoedingsmethode van de grote Italiaanse vrouw uit de twintigste eeuw, die weet hoe hij thuis verantwoordelijk moet zijn door uit eigen vrije wil kleine klusjes te doen. Florence legde de Mirror uit wat haar zoontje, op tweejarige leeftijd, al weet te doen: "Mijn zoon kan en doet een complete was. Hij weet hoe hij het juiste programma moet instellen, waar hij het wasmiddel en de wasverzachter in moet doen, en hoe je naar de droger moet overschakelen als hij klaar is. Ik liep de keuken in en zag hoe hij de was in de droger deed, en ik hoefde alleen maar “dankjewel” te zeggen. Hij heeft altijd al interesse gehad in koken en daarom liet ik hem dat doen. We hebben kindveilige messen en pannen en hij maakte praktisch helemaal zelf lasagne, spaghetti bolognese en omeletten.

Mijn zoon weet hoe hij een kopje thee moet zetten, van begin tot eind. Hij doet het hele proces behalve het inschenken uit de waterkoker, vooral omdat deze te groot en te zwaar voor hem is. Maar hij snapt dat het heet is en dat hij het niet aan moet raken en dat mamma dat doet. Dan doet hij de theezakjes erin en haalt ze er weer uit, en klaar is kees”. 

Florence koos ervoor om de Montessori-methode te volgen omdat ze wilde dat haar zoon Jax na verloop van tijd een gelukkig maar verantwoordelijk kind zou worden, maar veel ouders reageerden online gemengd op de leringen van Florence; deze vaders en moeders zeiden dat ze hun kinderen nooit zouden dwingen om klein huishoudelijk werk te doen, maar de Engelse moeder uit West Sussex wilde er graag op wijzen dat ze haar Jax nooit, maar dan ook nooit dwingt om dagelijks klusjes te doen: "Ik zeg nooit tegen mijn zoon om klusjes te doen, dat zou ik nooit doen. Het zijn allemaal dingen waarin hij geïnteresseerd is. Ik laat hem gewoon bij me komen en leer het hem. Hij doet het met plezier en voldoening!"

Hoewel de Montessori-methode veilig en effectief is, heeft de keuze van deze moeder zeker voor verdeeldheid veroorzaakt in de publieke opinie: is het juist om onze kleine kinderen te laten wennen, zonder ze te dwingen, om klein huishoudelijk werk te doen en ze van jongs af aan verantwoordelijk te maken?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt