Hij kan het niet uitstaan ​​om elke avond onverkocht voedsel weg te gooien, dus geeft hij het aan de daklozen: het bedrijf ontslaat hem - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij kan het niet uitstaan ​​om elke…
Op haar 60e ondergaat ze een duidelijke verandering van uiterlijk en zelfs haar man heeft in het begin moeite om haar te herkennen Een oudere dakloze vrouw leeft liever op straat dan in een opvangcentrum: ze wil geen afstand doen van haar geliefde honden

Hij kan het niet uitstaan ​​om elke avond onverkocht voedsel weg te gooien, dus geeft hij het aan de daklozen: het bedrijf ontslaat hem

07 Februari 2021 • Door Janine
3.360
Advertisement

Het juiste doen kan je soms erg duur komen te staan, maar als je ervan overtuigd bent dat je het goed doet, geloven we dat het noodzakelijk is om in deze richting door te gaan. Bryan Johnston is een 16-jarige die de kost verdient als werknemer van een bekende Amerikaanse keten die donuts produceert; hoewel de jongen altijd heeft laten zien dat hij goed en hard werkt, werd hij ontslagen wegens het breken van het bedrijfsprotocol. Bryan had er letterlijk genoeg van om elke avond tientallen donuts in de vuilnisbak te moeten gooien, dus bedacht hij om pakketten te maken en deze aan daklozen te geven. Een actie die meer dan terecht is, maar die de manager van het bedrijf niet beviel. 

Bryan is een zeer actieve gebruiker op TikTok en zijn ontslag is ook deels te wijten aan de video die hij zelf plaatste en waarmee hij 2 miljoen mensen bereikte. In dit korte fragment zie je hem duidelijk terwijl hij achter de schermen aan het werk is en vooral wat er elke avond gebeurt: Bryan en zijn collega's moeten alle onverkochte donuts weggooien. De voedselverspilling is enorm en het is hartverscheurend om het elke avond te moeten doen, in de wetenschap dat er mensen zijn die honger lijden op straat.

Er moet rekening mee worden gehouden dat elke franchise van de bekende Amerikaanse keten onafhankelijk kan beslissen of aan het einde van de dag onverkocht voedsel wordt geschonken en of het bedrijf zelf speciale inzamelpunten heeft gecreëerd voor dit soort donaties. 

Toch werd Bryan, die in de video geschokt lijkt door de verspilling van voedsel, ontslagen uit de winkel waar hij maandenlang had gewerkt. Volgens de ondernemende jongeman zijn sommige franchises te "hebzuchtig en lui" om erop uit te gaan en de daklozen of de meest behoeftige lokale gemeenschap te helpen. "Ze geven er de voorkeur aan om het eten aan het eind van de dag gewoon weg te gooien in plaats van een medewerker een paar uur extra te betalen om het eten naar een speciaal verzamelcentrum te brengen. Hoewel het aan de winkel is wat ze met het afval moeten doen, zeggen de meeste managers dat ze alles moeten weggooien omdat ze geen programma hebben opgezet voor donaties. Het is voedselverspilling en het ontbreken van de juiste procedures in dit opzicht maakt me buitengewoon teleurgesteld”, aldus de jongen. 

Advertisement

Bryan heeft veel ondersteunende berichten ontvangen na zijn ontslag en zelfs wat financiële hulp - steun totdat hij door een ander bedrijf wordt aangenomen. Zijn sociale inzet houdt daar zeker niet op. Bryan heeft al verklaard dat hij TikTok en sociale media gaat gebruiken om zijn zorgen over relevante problemen in onze samenleving, zoals honger in de wereld, te uiten. 

Uiteindelijk, na te zijn ontslagen, maakte Johnston nog een video waarin hij donuts koopt van een andere Amerikaanse keten en deze doneert aan gezondheidswerkers. We hopen dat deze jongen een andere baan vindt en dat zijn boodschap niet aan dovemansoren gericht is: goed doen, koste wat kost! 

Tags: EtenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt