De kinderen in de klas zamelen geld in zodat hun arme klasgenoot verder kan studeren - BekijkDezeVideo.nl
x
De kinderen in de klas zamelen geld…
19 mensen die maar één taak te doen hadden, maar het toch helemaal verkeerd deden Deze arme kat was bedekt met een pantser van

De kinderen in de klas zamelen geld in zodat hun arme klasgenoot verder kan studeren

09 Februari 2021 • Door Janine
8.901
Advertisement

Als een probleem zich voordoet, nemen vrienden het voortouw. Wat zou de wereld zijn zonder onze naaste vertrouwelingen, de mensen die het meest van ons houden, die om ons geven, zich bezorgd maken om onze situatie. Een Mexicaanse jongen genaamd David Yèpez barstte in tranen uit toen hij het werkelijk genereuze gebaar van zijn klasgenoten ontdekte, auteurs van een verrassing die hij nooit zou vergeten. Er wordt tenslotte altijd gezegd, dat je in tijden van nood je vrienden leert kennen.

David, een tiener uit Delicias, in de provincie Chihuahua in Mexico, had zijn vrienden en leraren al gewaarschuwd dat hij met school zou moeten stoppen: zijn familie kon niet rondkomen en de enige manier om ervoor te zorgen dat er brood op de plank zou komen, was door de mouwen op te stropen en een baan zoeken. Zijn klasgenoten wilden echter iets voor hem doen en hebben samen met de docenten van de technische en industriële school als verrassing een inzameling georganiseerd.

Nadat ze het nodige geld hadden ingezameld, namen de studenten een envelop en schreven op de buitenkant: "Van je klasgenoten en leraren van klas 6 F. Dit is je studiebeurs!" 

Het geld dat de studenten en professoren wisten bijeen te brengen, werd vervolgens aangevuld met het bedrag voorzien van de studiebeurs Benito Juarez, uitgegeven door de federale overheid en wat gelijk staat aan 4 dollar per maand, gereserveerd voor alle kandidaat-middelbare scholieren; om onbekende redenen kwam David er echter niet voor in aanmerking.

Je kunt je de tevredenheid en de verbaasde blik van de arme jongen voorstellen toen hij de envelop uit handen van zijn klasgenoten ontving: hij kon niet anders dan in tranen uitbarsten. Nu hebben David en zijn familie een studiebeurs ontvangen van het Mexicaanse ministerie van Welzijn nadat het verhaal van dit in moeilijkheden verkerende gezin op sociale media en vervolgens in het lokale nieuws terecht kwam. Dit alles was echter niet mogelijk geweest als Davids vrienden deze ontroerende inzameling niet hadden georganiseerd: geweldig jongens!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt