Een jonge moeder produceert meer dan 6 liter melk per dag: met haar donaties voedt ze honderden kinderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een jonge moeder produceert meer dan…
Valentijnsdag: een vrouw geeft haar man foto's van alle vrouwen die hij heeft geliket op Instagram De minnares van de bruidegom verschijnt op de huwelijksreceptie in een witte jurk en met een trouwring

Een jonge moeder produceert meer dan 6 liter melk per dag: met haar donaties voedt ze honderden kinderen

16 Februari 2021 • Door Janine
9.023
Advertisement

Moedermelk is ongetwijfeld de beste voeding voor baby's, omdat het rijk is aan alle voedingsstoffen die ze nodig hebben tijdens de allereerste groeifase. Er zijn zeldzame gevallen waarin een moeder geen melk produceert vanwege bijvoorbeeld operaties of in het geval van vroeggeboorte. Premature baby's hebben natuurlijk moedermelk nodig, maar juist omdat ze vroeg geboren werden, was de moeder niet in staat genoeg te produceren. Wat doe je in deze gevallen? Gelukkig zijn er verschillende vrijgevige vrouwen die geboren werden met de "zegen" dat ze veel melk hebben - melk die, om niet te worden verspild, wordt verzameld in speciale moedermelkbanken en bestemd is voor kinderen die het nodig hebben.

Elisabeth Anderson-Sierra is door haar gemeenschap omgedoopt tot "de melkgodin", een bijnaam die een goed idee geeft van hoeveel overtollige melk ze kan produceren. Met grote blijdschap besloot Elisabeth het aan andere moeders te schenken. 

Elisabeth realiseerde zich dat ze in 2014 een "melkfabriek" kon beginnen toen ze beviel van haar eerste dochter. De vrouw lijdt duidelijk aan hyperlactatie, een aandoening waardoor ze minstens 10 keer meer moedermelk kan produceren dan gemiddeld. Gezegend door deze aandoening heeft Elisabeth besloten er gebruik van te maken om nog een kans te geven aan veel baby's die niet het geluk hebben om voldoende melk te krijgen.

Toen ze in verwachting van haar tweede dochter was, begon Elisabeth "fulltime" melk te produceren en wijdde zich tot vijf keer per dag aan deze activiteit. De vrouw weet heel goed hoe waardevol het is en, heel verstandig, bewaart ze het en geeft het aan degenen die het het meest nodig hebben. 

Elisabeth is een voorbeeld om te volgen als het gaat om het doneren van melk: het is voor haar nu een levensstijl. Deze gulle moeder is begonnen met het produceren van gemiddeld ongeveer 6,5 liter per dag. De vrouw besteedt zelfs tot 10 uur per dag om overtollige melk af te kolven. De jonge moeder maakte een schatting van hoeveel baby's ze in de loop der jaren met haar moedermelk moet hebben gevoed: ongeveer 250 baby's, met een totaal van 600 liter!

Een ongelooflijke toewijding, waardoor Elisabeth letterlijk honderden levens redt. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt