17-jarige studente naar huis gestuurd omdat haar jurk “docenten in verlegenheid brengt”

Janine image
door Janine

04 Maart 2021

17-jarige studente naar huis gestuurd omdat haar jurk “docenten in verlegenheid brengt”
Advertisement

Wanneer we het over school hebben, heeft elke student de plicht om de regels te respecteren en zich aan te passen aan de normen die door het instituut worden gehandhaafd. We hebben het over het leren van discipline en respect voor regels, die we uiteraard in geen enkel geval moeten overschrijden. Een 17-jarige studente genaamd Karis werd naar huis gestuurd nadat haar lerares had aangegeven dat de jurk die ze droeg een van de studenten of een van de docenten van de school ongemakkelijk kon maken, vooral haar assistent. Het probleem was dat de jurk van het meisje op de een of andere manier de mannelijke studenten en leraren kon "afleiden". De vader van het meisje, Christopher, werd woedend toen hij zijn dochter naar huis zag komen.

via Mirror

Advertisement
Facebook / Breakfast Television Toronto

Facebook / Breakfast Television Toronto

Karis gaf haar vader toestemming om de foto van haar outfit te delen en het onaangename verhaal bekend te maken. Het meisje verscheen op school in een "ongepaste" jurk, volgens haar lerares - een jurk die zowel haar als haar assistent, een jonge jongen, in verlegenheid bracht. De jurk, zoals te zien is op de foto, bestond uit een wit truitje met hoge hals en lange mouwen, daar overheen een zwarte jurk tot op knielengte. Wat was daar mis mee? Misschien deed de jurk, met zijn kanten borduursel, te veel denken aan nachtkleding? Het was een feit dat het voldoende was om Karis de klas uit te sturen waardoor ze de les niet kon volgen. Het meisje keerde in tranen naar huis terug, vernederd en plotseling onzeker over wat zij beschouwde als een eenvoudige jurk waarin ze zich op haar gemak voelde.

Advertisement
Facebook / Christopher Wilson

Facebook / Christopher Wilson

Blijkbaar stelde die jurk het meisje op haar gemak, maar niet de docenten, die het beter vonden haar uit de klas te verwijderen. Over deze kwestie is de publieke opinie sterk verdeeld tussen degenen die het eens zijn met de school en haar regels en degenen die aan de andere kant vinden dat er niets mis was met de jurk. Het is zeker goed om een ​​kledingvoorschrift te respecteren dat past bij de omgeving - je kunt jezelf bijvoorbeeld niet presenteren voor een examen in korte broek en slippers - maar bij afwezigheid van verplichte uniformen wordt het steeds moeilijker om vast te stellen wat acceptabel is en wat niet. De dag na het incident namen de klasgenoten van Karis het voor haar op, terwijl haar woedende vader op het incident reageerde door live op Facebook te gaan.

Wat vind jij? Heeft de lerares er goed aan gedaan om het meisje uit de klas te verwijderen of was het hele gebeuren volkomen absurd? Laat ons je mening weten in de comments!

Advertisement