Hij komt te laat op zijn werk na het redden van een man die het slachtoffer was van een ongeval: de baas ontslaat hem op staande voet

Janine image
door Janine

09 Maart 2021

Hij komt te laat op zijn werk na het redden van een man die het slachtoffer was van een ongeval: de baas ontslaat hem op staande voet
Advertisement

Je baan verliezen is nooit een gemakkelijke situatie; nog moeilijker als de oorzaak van het ontslag te wijten is aan het redden van een mensenleven; wat zou een zichzelf respecterende werkgever in dit geval doen? Zou hij de werknemer die een leven redde op staande voet ontslaan of zou hij hem belonen? Het laatste is niet het geval waarop dit verhaal zich concentreert, waarvan de hoofdrolspeler zich in een zeer onaangename situatie bevond en zijn baan verloor.

via NDTV

IBahia

IBahia

De naam van de werknemer is Robson dos Santos, hij woont vlakbij Sao Paulo in Brazilië, en zijn tegenslag begon op een ochtend toen hij in de auto zat op weg naar zijn werk; de man was getuige van een werkelijk huiveringwekkend verkeersongeval: een auto was vijf keer over de kop geslagen en kwam toen uit de vangrail van de weg en eindigde ondersteboven in een groot gebied vol bomen en struiken.

Robson wist dat hij het niet kon negeren, dus stopte hij zijn auto, stapte uit en probeerde een ambulance te bellen, de sleepwagen om de auto te bevrijden en te controleren of het met de chauffeur goed ging.

Advertisement
IBahia

IBahia

De man zei: "Ik heb alles gezien. De auto ging ongeveer vijf of zes keer over de kop. Ik liep naar de bestuurder toe […] Ik zei hallo, hoe gaat het? Zitten er nog meer mensen in de auto? Hij vertelde me dat hij alleen was en ik vroeg hem zijn veiligheidsgordel af te doen, omdat hij de auto zelf niet kon kantelen..."

Het was duidelijk dat Robson de hele tijd naast de chauffeur zat te wachten tot de ambulance en de sleepwagen arriveerden, vergetend dat hij inmiddels erg laat op zijn werk was, en bij zijn aankomst en nog steeds in shock, werd de man zonder pardon ontslagen door zijn werkgever...

IBahia

IBahia

Hoewel het ontslag beslist iets was dat zijn leven veranderde, weet Robson zeker dat wat hij deed het juiste was, en zou het opnieuw doen als het betekende dat een mensenleven zou worden gered: "Ik was op de juiste plaats, op het juiste moment, en ook al was ik een uur te laat op mijn werk, ik zou het zo weer doen!"

Robson was moedig als een leeuw en zou, ondanks het feit dat hij zijn baan is kwijtgeraakt vanwege een ongevoelige werkgever die de ernst en het unieke van de situatie niet wilde begrijpen, alleen maar moet worden toegejuicht!

Advertisement