Een overgrootvader vergezelt zijn achterkleindochter naar haar eerste schooldag: de tedere foto die de wereld rond ging

Janine image
door Janine

18 Maart 2021

Een overgrootvader vergezelt zijn achterkleindochter naar haar eerste schooldag: de tedere foto die de wereld rond ging
Advertisement

Wat zouden grootouders doen voor hun kleinkinderen? Echt alles. Ze zijn hun oogappels, ze zijn de vrucht van de liefde van hun kinderen, en ze zijn de erfenis van een gezin dat groeit en blijft groeien. Een grootvader, en waarom niet, zelfs een overgrootvader, zou zelfs de plaats van de moeder of vader kunnen innemen als een van de twee het druk heeft of onverwachte verplichtingen heeft. De overgrootvader van dit tedere verhaal dacht niet lang na en vergezelde zijn achterkleindochter graag op haar allereerste schooldag.

via Macarena Bazàn/Facebook

Advertisement
Macarena Bazàn/Facebook

Macarena Bazàn/Facebook

Dit vertelde Macarena Bazàn, de moeder van de kleine Luz, die haar eerste schooldag had in de eerste klas, een werkelijk fundamentele stap voor elke jongen en elk meisje. Zo'n belangrijk moment, dat van de eerste schooldag, dat het een even belangrijke begeleiding nodig zou hebben. Helaas, zoals Macarena op haar Facebook-profiel vertelt, zou ze er vanwege dringende werkverplichtingen niet voor Luz hebben kunnen zijn, en ze was wanhopig: wie had haar dochter kunnen vergezellen en haar moed hebben kunnen geven op die zeer belangrijke dag?

De grootvader van Macarena, oftewel de overgrootvader van Luz, hielp de familie een handje!

Advertisement
Macarena Bazàn/Facebook

Macarena Bazàn/Facebook

Verbaasd door dit onverwachte en zeer lieve voorstel, kon Macarena haar vreugde niet bedwingen en vertelde ze alles op Facebook met de volgende woorden: "Mama kon je eerste schooldag niet bijwonen vanwege haar werk, maar hij was er, op zijn paasbest, overhemd, elegante broek, mooie schoenen. Deze zeer knappe man klopte op de deur van ons appartement om zijn achterkleindochter mee te nemen naar haar eerste schooldag. Hij was nog zenuwachtiger dan Luz en mijn hart smolt toen ik haar in zijn armen zag rennen, blij om hem te zien aankomen en omdat ze wist dat hij op deze belangrijke dag haar gezelschap zou zijn. Ik ben elke dag dankbaar dat ik hem bij ons heb. "Tata Tito" is onze beschermengel!"

Het tedere onderschrift ging vergezeld van een foto die het hele web ontroerde: Macarena's dochtertje met haar overgrootvader die haar vergezelt op haar allereerste schooldag...

 

Macarena Bazàn/Facebook

Macarena Bazàn/Facebook

Ondanks het leeftijdsverschil tussen overgrootvader en achterkleindochter, lijkt het erop dat liefde en genegenheid verder gaan dan elk obstakel dat wordt gegenereerd door de onverbiddelijke tijd die voorbijgaat: het is nooit te laat om behulpzaam te zijn en je familie te helpen, dat weet “Opa Tito" heel goed, de overgrootvader die we misschien allemaal wel hadden willen hebben toen we klein waren!

Advertisement