x
"Mijn moeder en ik hebben niets te eten":…
Vaarwel vochtigheid in huis: hoe je voor een paar cent zelf een ontvochtiger maakt

"Mijn moeder en ik hebben niets te eten": het kind ruilt zijn speelgoed in voor eten of geld

13 Maart 2021 • Door Janine
6.079
Advertisement

Het is moeilijk om een ​​wereldwijd probleem als armoede de wereld uit te krijgen, maar het is echt triest om extreme situaties te moeten doorstaan ​​zoals die van Luis Ángel, een 11-jarige jongen, en zijn moeder. Beiden wonen in een kamer in Los Reyes, in Mexico, samen met opa, maar geen van hen is erin geslaagd een vaste baan te behouden, vooral in tijden van pandemie. In feite heeft Covid-19 niet alleen hele families vernietigd, maar heeft het ook de economie van veel landen tot op het bot gereduceerd. "Mijn moeder en ik hebben niets meer te eten", zei Luis, en hij besloot dus al zijn speelgoed en wat hem momenteel het dierbaarst is, te verkopen. Speelgoed, boeken, een masker van Batman: simpele voorwerpen die hij op de een of andere manier hoopt te kunnen ruilen voor wat eten of geld.


Aanvankelijk was Luis' moeder, Susana Martínez, het niet eens met zijn plan om naar het centrum te gaan en speelgoed te verkopen, maar toen werd ze overgehaald en deden de twee een poging. Sindsdien hebben ze geprobeerd om elke dag wat spullen te ruilen voor wat eten of geld. Toen journalisten de vrouw kwamen vragen wat ze aan het doen waren en wat hun bedoelingen waren, antwoordde ze: "We hebben geen geld, we hebben niet eens genoeg te eten en we zijn op zoek naar werk en nee, de waarheid is dat er op dit moment geen werk is. Wat we willen is wat steun, wat het ook is, het komt goed, we zullen je dankbaar zijn”.

Met de aanhoudende gezondheidsnoodsituatie, vanwege de vele gevallen van Covid-19 waardoor de intensive care-afdelingen in veel landen overvol zijn, is Luis' familie zeker niet de enige in een dergelijke toestand van armoede. Luis weet heel goed dat hij binnenkort geen ander speelgoed zal kunnen hebben - voor hem betekenen feestdagen zoals Kerstmis niet hetzelfde als nieuw speelgoed krijgen - maar hij weet ook dat zijn familie in een trieste toestand verkeert en als hij iets kan doen om het te helpen verbeteren, doet hij dat.

Advertisement

Het is naar om te weten dat zo'n jonge jongen de kindertijd wordt ontnomen. Helaas zijn dit erg moeilijke tijden en Luis, net als veel andere kinderen, kan zelfs niet genieten met tweedehands speelgoed. We hopen dat het verhaal van deze jongen en zijn moeder enkele mensen met een groot hart kan aantrekken: zelfs een simpele gift zou dit gezin kunnen helpen.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt