Familie vervolgd omdat ze Aziatisch zijn: de buren besluiten hen te beschermen door hen te bewaken

Janine image
door Janine

08 April 2021

Familie vervolgd omdat ze Aziatisch zijn: de buren besluiten hen te beschermen door hen te bewaken
Advertisement

Is het mogelijk om op grond van iemands afkomst vervolgd en gediscrimineerd te worden? Het lijkt absurd dat deze dingen blijven gebeuren en dat veel mensen het slachtoffer zijn van respectloos, ongezond en gewelddadig gedrag. Helaas lijken deze situaties nog steeds plaats te vinden, en dat is wat er is gebeurd met een Aziatisch gezin. Haijun Si, zijn vrouw en hun twee jonge kinderen zijn onlangs verhuisd naar hun nieuwe huis in San Clemente, in Californië, en korte tijd later werden ze lastig gevallen door mensen die - kennelijk - hun aanwezigheid niet op prijs stelden.

via latimes.com

Advertisement
Inside Edition/Youtube

Inside Edition/Youtube

Dit is geen op zichzelf staand geval: veel Aziatisch-Amerikaanse gezinnen zijn doelwit geworden van dit soort getreiter. Kort na hun verhuizing begon het gezin discriminerend gedrag van jongeren op te merken: ze klopten op de deur en belden aan en renden dan hard weg, gooiden stenen naar hun huis, riepen wrede beledigingen, schreeuwden "ga terug naar je land". Haijun en zijn vrouw hebben herhaaldelijk geprobeerd dit te stoppen door beveiligingscamera's en hekken te plaatsen en - in de meest extreme gevallen - hulp te vragen aan de politie.

Advertisement
Inside Edition/Youtube

Inside Edition/Youtube

Maar dit alles leek deze pesterijen, die meestal 's nachts plaatsvonden, niet te kunnen stoppen. De camera's filmen de tieners die naar het huis van Haijun rennen, op de deur kloppen en naar de camera schijnen om te voorkomen dat ze worden geïdentificeerd. Maar er gebeurde iets dat het gezin niet had verwacht: hun nieuwe buren besloten dat de situatie moest eindigen en ze namen een standpunt in en kozen er vastbesloten voor om het gezin te verdedigen. Ze wilden ervoor zorgen dat het gezin rustig in hun nieuwe huis kon wonen: de buren besloten om beurten het gezin 's nachts te beschermen en pesterijen te ontmoedigen.

Inside Edition/Youtube

Inside Edition/Youtube

Door zich van tevoren te organiseren via een Facebook-kanaal, gingen de buren naar de voorkant van het huis van de familie en zaten daar om Haijun, zijn vrouw en twee kinderen wat rust te bezorgen. Haijun zegt dat hij veel geluk heeft en dankbaar is dat hij mensen met zo'n vriendelijke ziel heeft ontmoet: nu kan hij eindelijk slapen zonder op te moeten staan ​​om de situatie vanuit het raam te bekijken. Tot nu toe hebben de aanvallers, die de buren opmerkten, niet langer last bezorgd en de autoriteiten werken eraan om ze te identificeren.

Advertisement