Ik vertelde mijn zus dat zij de reden is dat ons gezin uit elkaar valt. Deed ik er verkeerd aan?

Janine image
door Janine

03 Juni 2023

Ik vertelde mijn zus dat zij de reden is dat ons gezin uit elkaar valt. Deed ik er verkeerd aan?
Advertisement

Als we het over familie hebben, bedoelen we in de meeste gevallen een veilige plek, veilige en vertrouwde mensen die ons kunnen steunen en geruststellen. In elk gezin zijn echter sinds het begin van de wereld episoden van conflicten niet uitgezonderd: ruzies die kunnen voortvloeien uit de kleinste gebeurtenissen tot echte scheidingen tussen familiebanden om redenen van een heel andere entiteit.

Dat laatste is het geval dat de hoofdrolspelers van dit verhaal betreft: broer en zus hebben een onvermijdelijke "breuk" in hun relatie ondergaan en de redenen zijn helaas schokkend.

via Reddit

Advertisement
Karolina Grabowska/Pexels - Not the actual photo

Karolina Grabowska/Pexels - Not the actual photo

Een 24-jarige man heeft vraagtekens gezet bij zijn beslissing om een ​​verontrustend familiegeheim te onthullen aan zijn oudere zus Anne, 26 jaar. Gefrustreerd door een reeks perikelen die zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan, heeft hij besloten stoom af te blazen op internet door zich tot een bekend forum te wenden om erachter te komen of hij al dan niet de beste beslissing had genomen.

De man zei dat zijn familie een moeilijke en verdrietige periode doormaakt: zijn ouders hebben besloten uit elkaar te gaan door een echtscheiding aan te vragen.

Het nieuws schokte hem, maar toen hij grondig de redenen onderzocht die zijn ouders tot zo'n drastische oplossing hadden gedreven, was hij compleet verbijsterd.

Advertisement
Timur Weber/Pexels - Not the actual photo

Timur Weber/Pexels - Not the actual photo

Het is namelijk gebleken dat de enige echte oorzaak van hun scheiding een precieze naam heeft: Anne. De man zei dat zijn zus altijd een problematisch meisje is geweest: ze werd van de universiteit gestuurd wegens fraude en andere handelingen die niet in overeenstemming waren met fatsoenlijk gedrag en sindsdien heeft ze niets anders gedaan dan binnen blijven en luieren. Ze voelt niet de minste behoefte om een ​​baan te vinden en leeft op de schouders van haar ouders.

De vrouw werd bovendien ondersteund door psychologische hulp, maar geen enkele therapie duurde ooit langer dan een jaar vanwege haar voortdurende leugens en haar herhaalde afwezigheid. Haar moeder kon er op een gegeven moment niet meer tegen en besloot die onattente en “luie" dochter het huis uit te sturen: dit leidde tot heftige discussies met haar man die het daar sterk mee oneens was en uiteindelijk leidde dit tot hun scheiding.

De broer, geërgerd door de hele kwestie, "explodeerde" uiteindelijk door de waarheid aan Anne te onthullen: "het is jouw schuld dat mama en papa gaan scheiden, je moet weten dat ze het persoonlijk aan mij hebben bekend!".

Anne was compleet geschokt toen ze die ongemakkelijke realiteit hoorde en beschuldigt haar broer er nu van een vreselijk persoon te zijn omdat hij zo tegen haar praatte. Wie heeft volgens jou gelijk?

Advertisement