Een arme oma met gezondheidsproblemen vraagt ​​hulp om voor haar 7 kleinkinderen te zorgen: ze heeft niets te eten

Janine image
door Janine

27 Maart 2021

Een arme oma met gezondheidsproblemen vraagt ​​hulp om voor haar 7 kleinkinderen te zorgen: ze heeft niets te eten
Advertisement

Het komt vaak voor dat grootouders voor hun kleinkinderen moeten zorgen die anders alleen zouden zijn of aan hun lot zouden worden overgelaten. Dit gebeurt over de hele wereld, maar vaker in die arme landen, waar door gebrek aan onderwijs geweld heerst. In deze situaties wordt een ouder vaak gedwongen zijn kinderen alleen te laten om te proberen een betere toekomst voor hen op te bouwen; in het beste geval blijven de kleintjes bij hun grootouders of bij een ander familielid dat besluit zo goed mogelijk voor hen te zorgen.

In Yucatán, in Mexico, zorgt een grootmoeder voor haar zeven kleinkinderen, maar gezien haar ernstige gezondheidsproblemen en de onmogelijkheid om 100% efficiënt voor hen te blijven, besloot ze een beroep te doen op het goede hart van de gebruikers op sociale netwerken.

Een arme oma met gezondheidsproblemen vraagt ​​hulp om voor haar 7 kleinkinderen te zorgen: ze heeft niets te eten - 1

Als je niets te eten hebt en je weet niet wat je voor je kinderen of kleinkinderen op tafel moet zetten, leef je in zo'n mate van armoede dat er maar heel weinig voor nodig is om je situatie aanzienlijk te verbeteren. We hebben het over donaties, van degenen die gelukkiger zijn, zoals voedsel, kleding, dekens en andere basisbehoeften, die voor de meeste welgestelde mensen vanzelfsprekend zijn. De foto van deze oma, die op sociale media verscheen en veel gebruikers ontroerde, heeft niet meer dezelfde kracht als in het verleden om fulltime voor haar zeven kleinkinderen te kunnen zorgen, en vooral ook vanwege ernstige gezondheidsredenen. De oudere vrouw heeft namelijk staar en haar zicht zal waarschijnlijk elke dag meer vervagen. Daarnaast is de grootmoeder ook astmatisch en moest ze daarom thuis blijven tijdens de golf van Covid-19 die vooral kwetsbare en oudere mensen bedreigde.

Advertisement
Een arme oma met gezondheidsproblemen vraagt ​​hulp om voor haar 7 kleinkinderen te zorgen: ze heeft niets te eten - 2

Zonder werk of toekomstperspectief vroeg deze vrouw nederig om hulp van iedereen die haar een aantal essentiële en basisbehoeften kon geven. Haar kleinkinderen zijn allemaal tussen de 4 en 18 jaar oud en voor haar, die de zestig gepasseerd is, is het niet gemakkelijk om voor hen te zorgen. Het is niet precies bekend wat er met de ouders van de kleintjes is gebeurd, aangezien de grootmoeder weigert erover te praten, maar het feit blijft dat de situatie dramatisch is. Sinds hun familiegeschiedenis bekend werd gemaakt door een plaatselijke krant, zijn sommige burgers begonnen deze oma actief te helpen door voedselinzamelingen te organiseren.

We hopen dat de vrouw haar kleinkinderen een waardige toekomst kan garanderen, mede dankzij het goede hart van veel mensen.

Advertisement