Hij lacht een arm meisje uit: zijn tante dwingt hem een ​​paar uur als straatverkoper te werken

Janine image
door Janine

30 Maart 2021

Hij lacht een arm meisje uit: zijn tante dwingt hem een ​​paar uur als straatverkoper te werken
Advertisement

Als we kinderen hebben, moeten we heel goed opletten met de opvoeding die we ze als ouders geven en hoe deze waarden die we ze leren, in het dagelijks leven worden ontvangen en in praktijk worden gebracht. Wat als onze kinderen buitenshuis een slecht voorbeeld zouden volgen, zoals dat van hun klasgenoten? We moeten altijd waakzaam zijn en ervoor zorgen dat onze kinderen zich niet bezighouden met vervelende of pesterige acties jegens hun leeftijdsgenoten, vooral op school.

via Upscol

Advertisement
Pàginas Alternas/Facebook

Pàginas Alternas/Facebook

De afbeeldingen die op het web zijn verspreid en die voor ophef hebben gezorgd, hebben als hoofdrolspeler een kind wiens naam we niet kennen en dat niet ouder zal zijn dan 10 jaar; hij woont in San Luis Rio Colorado in de regio Sonora in Mexico en, van wat zijn tante Maria Marquez zei, hij maakte grapjes met enkele van zijn vrienden over een leeftijdsgenoot die armer was dan zij, gedwongen om plastic flessen te verzamelen en ze vervolgens op straat te verkopen omdat haar familie een heel laag inkomen had en elke maand moeite had om rond te komen.

Het kind realiseerde zich waarschijnlijk niet eens het minderwaardige gebaar dat hij maakte toen hij het arme kind belachelijk maakte, maar dit betekende niet dat hij de strenge les niet hoefde te leren: om deze reden besloot zijn tante, Maria Marquez, dat haar neefje een paar uur lang de moeilijkheden die het bespotte kind elke dag ervoer moest ervaren…

Advertisement
Pàginas Alternas/Facebook

Pàginas Alternas/Facebook

De tante nam een stuk karton en bevestigde het aan het shirt van haar neefje zodat hij het met zich mee kon nemen, met de zin "Ik verkoop kauwgom omdat ik een arm kind vernederd heb" erop geschreven. De jongen liep zo door zijn buurt en probeerde kauwgom te verkopen en zo wat geld te verdienen; een les die niet bijzonder zwaar was, maar die ervoor zorgde dat de jongen volledig het harde werk dat dat meisje elke dag moest doen, ervaarde, die soms terug naar huis keerde zonder genoeg geld om voedsel en water te kunnen kopen...

Een les waarvan we zeker weten dat dit Mexicaanse kind zich voor altijd zal herinneren, en we zijn er evenzeer zeker van dat hij de volgende keer wel twee keer zal nadenken voordat hij een minder fortuinlijk meisje van zijn leeftijd belachelijk maakt!

Advertisement