De DNA-test begrijpt niet wie de vader is: een tweeling betaalt de alimentatie aan hetzelfde meisje

Janine image
door Janine

21 Maart 2021

De DNA-test begrijpt niet wie de vader is: een tweeling betaalt de alimentatie aan hetzelfde meisje
Advertisement

Stel je voor dat je in de schoenen staat van de hoofdrolspeelster van dit ongelooflijke verhaal: 5 jaar eerder had ze een man ontmoet met wie ze een tijdje een relatie had, ze was smoorverliefd op hem geworden en uiteindelijk beviel ze van een meisje. Alles leek perfect te gaan, totdat hij onthulde dat hij een tweelingbroer heeft, die nog nooit aan haar was voorgesteld. Een perfect excuus om het vaderschap van het kind te ontkennen en een zaak die rechtstreeks voor de rechtbank terechtkwam en die heel Brazilië schokte, waar dit verhaal, dat lijkt op een ongelooflijke film, plaatsvond...

via The Guardian

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Het verhaal speelde zich af in Cachoeira Alta, een landelijk dorp in Brazilië, en het lijkt erop dat deze twee tweelingbroers in het verleden al hun perfecte gelijkenis hadden uitgebuit (ze zijn in feite in alle opzichten een eeneiige tweeling, zelfs in het DNA) om meerdere keren uit te gaan met verschillende vrouwen en hen te bedriegen over hun identiteit: waren de meisjes met de een of met de ander uitgegaan?

De moeder van het in 2017 geboren kind begon vermoedens te krijgen toen de man jaren eerder tijdens een ontmoeting met de gele motor bij haar kwam, die van zijn broer was, volgens de verklaringen van de vrouw. De verdenking werd toen gerechtvaardigd: wat als de dochter niet was geboren uit de man met wie ze dacht om te gaan, maar uit de tweelingbroer?

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Een zaak die voor de rechtbank terechtkwam, waar de rechter om een ​​DNA-test vroeg om te bepalen wie van de twee de biologische vader was van het meisje dat in 2017 werd geboren; jammer dat de twee broers hun vaderschap niet willen erkennen, en de test, die een positief resultaat opleverde, kan niet vaststellen wie van de twee broers de biologische vader was: als eeneiige tweeling deelden ze 99,9% van het DNA.

De rechter, die niet in staat was de biologische waarheid vast te stellen met betrekking tot geweigerd vaderschap, oordeelde dat beide mannen 30 procent van het minimummaandloon aan de moeder moeten betalen, ongeveer $76,88, en ze moeten ook allebei de kosten delen die aan de moeder moeten worden betaald voor alle medische en tandheelkundige kosten, kleding en onderwijs voor het kind dat nu 5 jaar is.

Een eerlijke uitspraak volgen jou? Wat vind je van dit ongelooflijke verhaal?

Advertisement