"Onbeleefde kinderen? Hou op met ze in de watten te leggen!": Een lerares berispt de ouders van respectloze leerlingen - BekijkDezeVideo.nl
x
"Onbeleefde kinderen? Hou op met ze…
Al haar tanden waren getrokken: nu laat deze vrouw ontroerd haar nieuwe glimlach zien De nette en elegante kalligrafie van dit meisje werd erkend als het beste ter wereld

"Onbeleefde kinderen? Hou op met ze in de watten te leggen!": Een lerares berispt de ouders van respectloze leerlingen

23 Maart 2021 • Door Janine
5.984
Advertisement

De opvoeding van kinderen begint zeker bij hun ouders en kan ook deels op school worden gezocht. De rol van een moeder en een vader is echter doorslaggevend in termen van verantwoordelijkheid: zij hebben de plicht om hun kinderen discipline en respect voor anderen bij te brengen. Wanneer deze elementen ontbreken, moeten we met kinderen om zien te gaan zonder enige kompas of morele limiet, - kinderen die er geen moeite mee hebben om al hun onbeschoftheid te uiten in de aanwezigheid van onbekenden en die in plaats van respect te tonen pronken met ongebreidelde onverschilligheid, zo niet arrogantie. In dit verband wilde Julia Marburger, een voormalige lerares op een middelbare school, uitleggen waarom ze helaas besloot haar baan als docente op te geven.

via: Apost

Julia Marburger gaf tot een paar jaar geleden les aan de eerste klas middelbare school aan de “Cedar Creek Intermediate School” in Texas, voordat ze haar carrière opgaf. De voormalige lerares wilde graag uitleggen waarom ze uiteindelijk tot deze trieste beslissing kwam: de kinderen maakten haar lessen tot een hel. Opgelet, want hier hebben we niet te maken met een lerares die de kinderen niet aankon, die haar klas niet goed kon leiden, maar met een stel respectloze en oncontroleerbare tieners, die letterlijk elk voorwerp in de klas vernielden en de opgedragen taken niet voltooiden. De vrouw plaatste ook enkele foto's op Facebook, als bewijs van de omstandigheden waarin het klaslokaal werd achtergelaten: kauwgom op de vensterbanken, vernietigde planken, gescheurde boeken, enz.

De reden voor zoveel onbeschoftheid? De ouders!

Een werkelijk onaanvaardbare situatie, ook omdat de school geen budget had opgesteld voor de aanschaf van schoolbenodigdheden en mevrouw Marburger veel van de essentiële dingen in de klas uit eigen zak had moeten betalen. De druppel die de emmer deed overlopen in haar lange werkervaring, was een bepaalde episode waarin een ouder haar op een volstrekt respectloze manier aansprak, in het bijzijn van de leerling die werd beoordeeld. Kort gezegd: een moeder werd boos op haar omdat haar zoon verantwoordelijk werd gehouden voor slecht gedrag. Bij die gelegenheid werd mevrouw Marburger zelfs berispt door de ouder in het bijzijn van de student.

Advertisement

Dus waarom zijn jongeren zo respectloos? Simpel: omdat hun ouders de eersten zijn die onbeleefd zijn! Julia stelt dat ouders hun kinderen niet constant moeten rechtvaardigen of in de watten moeten leggen, ook als ze duidelijk ongelijk hebben. Medeplichtig blijven aan deze dynamiek betekent bijdragen aan de vorming van een klasse mensen die totaal respectloos, egoïstisch en onwetend is. Voor Julia betekende de woede en frustratie die in de loop der jaren in de klas waren opgebouwd, dat ze haar onderwijscarrière moest opgeven, maar dat betekent niet dat alle docenten het moeten opgeven.

Waar denk je dat de verantwoordelijkheid van een ouder begint en eindigt? En hoe doorslaggevend moet de rol van de school zijn? Schrijf het ons in de comments!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt