Dakloze man vindt $10.000 op straat en wordt beloond met een nieuw eigen huis

Janine image
door Janine

24 Maart 2021

Dakloze man vindt $10.000 op straat en wordt beloond met een nieuw eigen huis
Advertisement

In een tijd als die waarin we leven, waarin de economische crisis steeds meer voelbaar wordt en de armste en meest behoeftige mensen het meest treft, betalen de mensen die niet het voorrecht hebben om onder een dak te leven en binnen vier warme, veilige muren wonen, met de genegenheid van een gezin, de hoogste prijs. Het zijn de daklozen, schijnbaar onzichtbare burgers die we meestal nooit in overweging nemen, maar die in plaats daarvan zeer ontroerende en waardige verhalen te vertellen hebben.

via CBS News

CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Dit is het verhaal van hoe een dakloze man genaamd Elmer Alvarez, een man die in de stad New Haven in Connecticut woont, erin slaagde zijn leven ten goede te veranderen door een daad van vriendelijkheid en een sterk burgergevoel in praktijk te brengen; een getuigenis dat de goede daden die we in het leven doen, vroeg of laat altijd worden terugbetaald wanneer we dat het minst verwachten.

Elmer had op straat een cheque van $10.000 gevonden en in plaats van deze voor zichzelf te houden en te incasseren, besloot hij de ontvanger van dat geld op te sporen om de verloren cheque terug te geven...

Advertisement
CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Na wat onderzoek slaagde de dakloze man genaamd Elmer erin Dr. Roberta Hoskie, een makelaar in onroerend goed, te vinden en legde uit wat er was gebeurd; ze schrok vooral van het verhaal, want totdat ze ermee instemde Elmer te ontmoeten, had ze niet eens gemerkt dat de cheque uit haar portemonnee was gevallen; die zeer vriendelijke dakloze man had een buitengewone daad van vriendelijkheid verricht die ze nooit zou vergeten...

Ook Roberta, toen ze jonger was en een alleenstaande moeder met een kind om voor te zorgen, herinnerde zich dat ze in absolute ontberingen had geleefd, en vaak op straat leefde: "470 dollar per maand, dat zal ik nooit vergeten. Ik moest op straat overleven met mijn zoon..."

CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Om deze reden nam Roberta Hoskie een beslissing die het leven van de vriendelijke dakloze voor altijd zou veranderen: ze besloot dat ze een huis aan Elmer zou schenken om hem te bedanken voor alles wat hij voor haar had gedaan door haar cheque van $10.000 terug te geven; de makelaar gaf de dakloze dus een huis en schreef hem in voor een cursus om net als zij makelaar te worden, zodat de man zich op korte termijn ook een zelfstandige baan kan veroorloven.

Wederom een mooi verhaal dat nogmaals getuigt dat goede daden, die voortkomen uit ons hart en uit ons gevoel van vriendelijkheid en solidariteit, niet onopgemerkt blijven.

Geweldig, Elmer!

Advertisement