Een 71-jarige vrouw vraagt ​​om hulp om haar twee bejaarde paarden van de slachting te redden

Janine image
door Janine

26 Maart 2021

Een 71-jarige vrouw vraagt ​​om hulp om haar twee bejaarde paarden van de slachting te redden
Advertisement

Afscheid nemen van je huisdier is altijd erg pijnlijk, of het huisdier nu overlijdt of een externe factor ons dwingt om van elkaar te scheiden. Jacqueline Binot, een 71-jarige vrouw, zorgt al jaren voor twee prachtige lieve paarden, maar nu haar kracht haar in de steek laat, kan ze niet meer voor ze zorgen zoals ze ooit deed. De oudere vrouw wil absoluut niet dat haar twee viervoeters hun lange en vreugdevolle leven in een slachthuis beëindigen en hoopt met al haar kracht een structuur te vinden die hen kan huisvesten. Natuurlijk is het vinden van een plek voor twee paarden niet hetzelfde als het zoeken naar een gezin voor een paar kittens of puppy's, maar Jacqueline geeft niet op.

via France Bleu

Advertisement
France Bleu

France Bleu

Jacqueline Binot kocht de merrie Sheeba in 1994. Het dier was toen drachtig en bracht het andere schattige paard ter wereld: Outlaw. De twee dieren zijn inmiddels behoorlijk oud, - Sheeba is 31 en Outlaw 26 - en Jacqueline kan ze zelf niet meer de nodige zorg geven. De laatste tijd bezocht ze hen regelmatig op de boerderij van een boer in Argancy, maar inmiddels begreep ze dat ze niet veel meer voor ze kon doen: "Ik kan ze niet meer borstelen of het hek voor ze openen", zei de vrouw, die helaas al een tijdje aan gezondheidsproblemen lijdt.

Advertisement
France Bleu

France Bleu

"Het is hartverscheurend omdat ik ze sinds 1994 heb, maar op 71-jarige leeftijd is het niet langer te doen", gaf de 70-jarige met tegenzin toe. Naar het slachthuis is absoluut geen optie, maar op dit moment heeft de oudere vrouw nog geen geschikte structuur gevonden die heeft aangeboden om het stel paarden in hun laatste levensjaren te huisvesten. Een educatieve boerderij zou volgens Jacqueline de meest geschikte oplossing zijn.

France Bleu

France Bleu

Jacqueline blijft verschillende verenigingen en dierenasielen bellen in de hoop een passende oplossing te vinden voor haar Sheeba en Outlaw, maar heeft nog geen concrete resultaten gekregen. Ze maakt zich grote zorgen over de toekomst van de twee oude paarden en vraagt ​​publiekelijk om hulp.

We hopen met heel ons hart dat de twee paarden een geschikte plek kunnen vinden om hun laatste jaren door te brengen.

Advertisement