Ze sturen hem van school omdat hij zich presenteert met roze en blauw geverfd haar: zijn moeder haalt uit tegen het instituut

Janine image
door Janine

01 April 2021

Ze sturen hem van school omdat hij zich presenteert met roze en blauw geverfd haar: zijn moeder haalt uit tegen het instituut
Advertisement

Niet iedereen heeft het talent een professionele kapper te zijn en kan zijn haar niet knippen zoals hij zou willen, het uiterlijk veranderen en steeds weer nieuwe kapsels uit te proberen. In 2020 heeft de algemene lockdown veel mensen, in werkelijkheid de meeste mensen, gedwongen om de harde realiteit onder ogen te zien: wachten tot de beperkingen versoepelen en kappers de deuren van hun schoonheidssalons heropenen, of proberen zelf je haar te knippen, als een complete autodidact.

via Grimsby Live

Advertisement

"It's outrageous. They wouldn't say 'shave your hair' to a girl."

Pubblicato da The Sun su Mercoledì 10 marzo 2021

Iets soortgelijks gebeurde met de 15-jarige student Jacob Lee Stokes, die nieuwe looks voor zijn van nature rode haar wilde testen tijdens de periode van lockdown; hij knipte het niet af, maar hij wilde iets bijzonders uitproberen: bij terugkeer naar school wilde Jacob wat roze en blauwe tinten in zijn haar proberen. Hij heeft ze eerst een beetje gebleekt, daarna heeft hij ze "gekleurd".

Jammer dat deze nieuwe look niet werd gewaardeerd door het schoolpersoneel van de Humberstone Academy in het Verenigd Koninkrijk: het gebleekte haar van de jongen heeft nu een felgele kleur, iets wat het instituut niet accepteerde; om deze reden waarschuwde hij de moeder van de jongen, Gemma Leaning, dat ze de nodige voorzorgsmaatregelen had moeten nemen en Jacob niet op die manier naar school had moeten laten gaan, en om deze reden straften ze hem en beletten ze hem de klas binnen te gaan met dat haar."

Advertisement
Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

Jacob's moeder was uiteraard woedend over de beslissing van de school waar hij op zit, waarbij ze natuurlijk de jongen verdedigde: "Deze situatie is schandelijk. Jacob heeft van nature rood haar en zou niet moeten proberen om het in een andere kleur te verven. Bovendien zijn er veel studenten met geverfd haar. Ik vind dat scholen wat meer gezond verstand en minder gemeenheid moeten hebben."

Een oproep van een moeder die echter niet volledig lijkt te zijn geaccepteerd door de prestigieuze Engelse onderwijsinstelling, die erop stond dat de regels voor uiterlijk en kleding nogal streng zijn en noodzakelijkerwijs moeten worden nageleefd door haar jonge studenten...

Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

De Humbertone Academy wees erop dat "ze ook empathisch weten te zijn als dat nodig is; als een leerling bijvoorbeeld naar school komt zonder het juiste uniform, kunnen we vervangende items geven om te dragen."

Zou deze onderwijsinstelling niet iets te streng zijn? Wat vind je van de beslissing die tegen deze 15-jarige student is genomen?

Advertisement