Vader van een autistische jongen is op zoek naar mensen die videogames met hem kunnen spelen: hij wil hem niet het gevoel geven dat hij alleen is

Janine image
door Janine

27 Maart 2021

Vader van een autistische jongen is op zoek naar mensen die videogames met hem kunnen spelen: hij wil hem niet het gevoel geven dat hij alleen is
Advertisement

Als de internetwereld inmiddels geen geheimen meer heeft voor de tieners van onze generatie, is het evenzeer waar dat dit virtuele universum waar je kunt “surfen”, onderzoek kunt doen, allerlei soorten artikelen kunt lezen, video's en afbeeldingen kunt bekijken en op afstand kunt chatten met vrienden en gebruikers van over de hele wereld, valkuilen en negatieve kanten verbergen. Maar vandaag willen we het niet met je hebben over de gevaarlijke of schadelijke gevolgen van internet, maar over hoe het kan uitgroeien tot een krachtig hulpmiddel om minder bedeelde mensen te helpen.

via Hitek

Florent Chapel/Twitter

Florent Chapel/Twitter

Florent Chapel is de vader van Galaad, een 15-jarige jongen met autisme; de jongen houdt erg van videogames en om deze reden brengt hij, wanneer hij niet aan het studeren is, tijd door achter de computer, met een koptelefoon op zijn oren, met de bedoeling zich onder te dompelen in een virtuele wereld waar hij geavanceerde videogames kan uitproberen door via internet verbinding te maken met gebruikers en spelers van over de hele wereld.

Een grote passie, die van Galaad, die hem na verloop van tijd en in zijn specifieke toestand echter niet toestond om vriendschap te sluiten, noch op afstand, noch "in aanwezigheid".

Advertisement
Florent Chapel/Twitter

Florent Chapel/Twitter

Om deze reden deed vader Florent een oproep op internet om alle ervaren en gepassioneerde gamers van het web te verzamelen om ermee in te stemmen zijn autistische zoon op te nemen en hem met hen te laten spelen, zij het op afstand en verbonden via internet, zodat de jongen tenminste enkele virtuele vrienden kon maken en niet de eenzaamheid en al het gewicht van zijn "speciale toestand" zou voelen.

De reacties van honderden ervaren gamers lieten niet lang op zich wachten, de post die door de vader van de 15-jarige jongen werd gepubliceerd, werd meer dan 243.000 keer gedeeld op sociale netwerken.

Florent Chapel/Twitter

Florent Chapel/Twitter

De geweldige respons en het grote enthousiasme ontroerden Florent: "De oproep van gisteravond om spelers te vinden voor mijn autistische zoon werd meer dan 100.000 keer gedeeld, nu zal mijn Galaad nooit alleen zijn als hij videogames wil spelen. Bedankt voor alles!"

Een verhaal dat ons niet alleen leert dat het internet zeker niet alleen en exclusief een (virtuele) plaats van valkuilen is, maar het ook erg handig kan zijn als mensen van over de hele wereld op een afstand samenkomen om anderen te helpen zodat ze zich nooit meer alleen hoeven te voelen.

Advertisement