Een voorbijganger doet zich voor als de vriend van een vrouw dat op het punt stond aangevallen te worden en redt haar leven

Janine image
door Janine

26 Maart 2021

Een voorbijganger doet zich voor als de vriend van een vrouw dat op het punt stond aangevallen te worden en redt haar leven
Advertisement

Een eenvoudig gebaar kan soms iemands leven redden: laten we er daarom niet te veel over nadenken als iemand ons uitdrukkelijk om hulp vraagt. Dane Weeks, een man uit New York, had absoluut niet verwacht dat hij in een ongelukkige situatie zou worden gekatapulteerd zoals hij meemaakte terwijl hij op straat liep om vrienden te ontmoeten. In een reeks Twitter-berichten vertelde de jongen de verontrustende details van wat er was gebeurd. Een onbekende vrouw omhelsde hem plotseling en fluisterde haastig in zijn oor: "Alsjeblieft, doe alsof je me kent, er zijn drie jongens die me al een tijdje volgen". Hoe zou jij reageren op een dergelijk verzoek? Gelukkig liet Dane zich overhalen door die wanhopige vrouw en redde op een bepaalde manier haar leven.

via Twitter / WonderKing82

Twitter / WonderKing82

Twitter / WonderKing82

Wandelen in een verlaten straat, misschien 's avonds, om naar huis te gaan, is een situatie die een vrouw ongetwijfeld meer bang maakt dan een man. Als je een vrouw vraagt ​​of ze zich veilig voelt in dit soort situaties, zal 90% nee zeggen. Zullen mannen hetzelfde zeggen? Zijn er mannen die zich zorgen moeten maken over de weg die ze moeten lopen om naar huis te gaan, of op hun hoede moeten zijn uit angst om door een aanvaller te worden achtervolgd? Met uitzondering van degenen die ons willen beroven, of we nu mannen of vrouwen zijn, het antwoord is meestal negatief. Dane Weeks werd plotseling getransporteerd naar deze realiteit die veel vrouwen helaas vrij vaak meemaken.

Toen de vrouw die hem omhelsde dat verzoek deed, wist Dane niet goed wat hij ervan moest denken, maar het gebaar van de vrouw was te echt en oprecht geweest om nep te zijn; daarom handelde de man onmiddellijk zoals hem gevraagd werd. In de verte had hij de drie duistere jongens gezien die de vrouw kennelijk achterna zaten.

Advertisement
Pexels

Pexels

Dane en de onbekende pakten elkaars hand en liepen ongeveer drie blokken samen voordat ze het huis van de vrouw bereikten. Zoals Dane zelf minutieus vertelt in zijn tweets, bleef de vrouw herhalen: "Ik moet terug naar mijn zoon", dit was de enige gedachte waarop ze zich kon concentreren terwijl ze vreesde voor haar leven. De vrouw zegt dat ze Dane vertrouwde toen ze zijn glimlach zag, dus hield ze hem snel aan voordat het te laat kon zijn. De twee wisselden telefoonnummers uit en Dane bood haar al zijn hulp aan wanneer hij in de buurt was: "Ik vertelde haar dat mijn vriend en ik haar zouden ontmoeten bij de uitgang van het treinstation wanneer ze maar wilde, als we thuis waren. Helaas moet ze, om naar huis te gaan, noodzakelijkerwijs een slechte en vaak donkere reis maken, maar ze heeft geen alternatieven. Ze zei dat ze me terug zou bellen, ik hoop dat ze dat zal doen. Ik zal haar morgen bellen om te vragen hoe het met haar gaat."

Binnen enkele ogenblikken bevond Dane zich in een onverwachte situatie waardoor hij kon nadenken over een trieste realiteit die veel vrouwen elke dag meemaken. "Het is echt triest, vrouwen en meisjes worden gedwongen in dit klimaat van angst te leven, omdat wij mannen een omgeving van giftigheid hebben gecreëerd. Ik zal vanaf nu proberen mijn best te doen", zei de jongeman.

Advertisement